Το ISIS εξελίσσεται σε μόνιμο πονοκέφαλο - Χτυπά ξανά στην κεντρική Συρία

Η κατάσταση στη Συρία γίνεται σιγά σιγά πιο ήρεμη παρά ορισμένες σοβαρές στρατιωτικές εξελίξεις και εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Στην κεντρική περιοχή, η απειλή του ISIS φαίνεται να αυξάνεται. Στις 20 Ιουνίου, ένας από τους πυρήνες της τρομοκρατικής ομάδας έστησε ενέδρα σε λεωφορείο κοντά στην περιοχή al-Jerah στον αυτοκινητόδρομο Raqqa-Homs. Έντεκα μέλη του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην ενέδρα.

Στις 22 και 23 Ιουνίου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε κρησφύγετα του ISIS κοντά στην πόλη al-Resafa και στο όρος al-Bishri στη νότια ύπαιθρο της Ράκα ως απάντηση στη θανατηφόρα ενέδρα.

Συριακές ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν επίσης πως ο SAA ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση εκκαθάρισης για να απωθήσει πυρήνες του ISIS από τη νότια ύπαιθρο της Ράκα. Η 17η Μεραρχία του στρατού, η 25η Μεραρχία Δυνάμεων Ειδικών Αποστολών και το 5ο Σώμα θα ηγηθούν της επιχείρησης, η οποία θα υποστηρίζεται από ρωσικές δυνάμεις.

Στη νότια περιοχή, η κατάσταση παραμένει ασταθής, ειδικά στην επαρχία της Daraa.

 
Στις 21 Ιουνίου, δύο αξιωματικοί της 112ης Ταξιαρχίας του SAA σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους έγινε στόχος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED) σε δρόμο μεταξύ των πόλεων Ain Thakar και Jamlah στη δυτική ύπαιθρο της Daraa. Ένας από τους αξιωματικούς ήταν υπεύθυνος για πολλά βασικά σημεία ελέγχου που βρίσκονταν κοντά στη διαχωριστική γραμμή με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν και τα σύνορα με την Ιορδανία.

Στις 22 Ιουνίου, ένα όχημα που μετέφερε έναν αξιωματικό και άλλα τρία μέλη του προσωπικού της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας (AFID) στοχοποιήθηκε με ένα IED στο βόρειο τμήμα της πόλης Daraa. Και οι τέσσερις επέζησαν από την επίθεση. Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι ο αξιωματικός εντάλματος ήταν υπεύθυνος για πολλές πρόσφατες δολοφονίες που είχαν στόχο αντιπάλους της κυβέρνησης στη Νταράα.

Εν τω μεταξύ στη βόρεια Συρία, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Από τις 23 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), παρά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ των πληρεξουσίων του που εξελίχθηκε σε μάχη στο Αφρίν και σε άλλα μέρη της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου.

Οποιεσδήποτε εχθροπραξίες από τον τουρκικό στρατό και τους πληρεξουσίους του εναντίον των SDF στη βόρεια περιοχή πιθανότατα θα οδηγήσουν σε σοβαρή σύγκρουση, όχι μόνο με την ομάδα υπό την ηγεσία των Κούρδων αλλά και με τον SAA.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail