Το G7 του Golden Billion δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Big Eight του Παγκόσμιου Νότου

Μία από τις κορυφαίες τάσεις του Νέου Ψυχρού Πολέμου είναι η διχοτόμηση του κόσμου στο Χρυσό δισεκατομμύριο [Golden Billion] και στον Παγκόσμιο Νότο, τους οποίους ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρεί ως αποικίες και κυρίαρχα κράτη αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της Δούμας Volodin το παρατήρησε επίσης αυτό, το οποίο εξήγησε σε πρόσφατη ανάρτηση στο Telegram που μόλις έφερε στην προσοχή των αναγνωστών του το RT. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η ομάδα των οκτώ χωρών που δεν συμμετέχουν στους πολέμους κυρώσεων – Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Μεξικό, Ιράν, Τουρκία– όσον αφορά το ΑΕΠ σε ΙΑΔ είναι 24,4% μπροστά από το [G7]», των οποίων οι οικονομίες συνεχίζουν «να ραγίζουν κάτω από το βάρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας». Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν τις συνθήκες με τα ίδια τους τα χέρια για τις χώρες που επιθυμούν να οικοδομήσουν έναν ίσο διάλογο και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις για να σχηματίσουν πραγματικά μια «νέα Big Eight» μαζί με τη Ρωσία».

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η γνώση είναι αναπόσπαστη για την κατανόηση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης στην πολυπολικότητα που έχει επιταχυνθεί άνευ προηγουμένου ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και της εντελώς αντιπαραγωγικής στάσης της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. αντιρωσικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως απάντηση. Αντί να επαναβεβαιώνουν συνολικά τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία των ΗΠΑ, οι κινήσεις του Golden Billion έχουν διευκολύνει πλήρως την άνοδο του Παγκόσμιου Νότου που αμφισβητεί τις δυνάμεις για τον έλεγχο του παγκόσμιου συστήματος. Ο πρώτος που αναφέρεται θέλει να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου, ενώ ο δεύτερος εργάζεται ενεργά για τη σταδιακή μεταρρύθμισή του, ώστε όλα να είναι πιο δίκαια, δίκαια και σταθερά.


Όπως είναι αντικειμενικά, τα στοιχεία του Volodin είναι σωστά: το Big Eight ξεπερνά όντως το G7 με μεγάλη διαφορά. Από αυτό το γεγονός, οι παρατηρητές μπορούν να αναμένουν ότι η παγκόσμια συστημική μετάβαση θα επιταχυνθεί περαιτέρω καθώς αυτοί οι πολυπολικοί ηγέτες συνεργάζονται στενότερα για να δημιουργήσουν ένα μη δυτικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης που θα σταματήσει τη λεηλασία των πόρων του Παγκόσμιου Νότου από το Golden Billion. Αυτό με τη σειρά του θα επιταχύνει την παρακμή της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύσης, αν και προβλέπεται επίσης πως η Αμερική δεν θα αφήσει ειρηνικά αυτή τη διαδικασία να ξεδιπλωθεί. Αντίθετα, σίγουρα θα διατάξει τις νεο-αυτοκρατορικές αποικίες της να στείλουν τα στρατεύματά τους σε όλο τον παγκόσμιο Νότο (και ειδικά στη [Δυτική] Αφρική) ως μέρος των πολέμων μεσολάβησης που αναμένεται να προκαλέσουν εκεί οι ΗΠΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν την προνομιακή πρόσβαση στους πόρους αυτών των χωρών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κράτη όπως η Αιθιοπία, το Μάλι, ακόμη και η Νιγηρία να γίνουν πεδία μάχης του Νέου Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αναμένεται ότι περισσότερα «πραξικοπήματα νόμου» όπως αυτό που αναμφισβήτητα έλαβε χώρα στο Πακιστάν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Khan ως τιμωρία για την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική του θα παραμείνουν πάντα απειλή για τους Big Eight. Οι ΗΠΑ θα ήθελαν να «κυνηγήσουν» αυτές τις σημαντικές χώρες από το πολυπολικό μπλοκ που συνενώνονται γρήγορα και δε θα σταματήσουν σε τίποτα να αναπαράγουν το «πακιστανικό προηγούμενο» εναντίον τους με τον δικό τους τρόπο που είναι προσαρμοσμένος σε καθεμία από τις μοναδικές εσωτερικές τους συνθήκες. Κίνα, Ινδία και Ιράν έχουν μεγαλύτερη ανοσία σε αυτό το σενάριο από τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Μεξικό και την Τουρκία, αλλά είναι όλες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευάλωτες στις αμερικανικές εκστρατείες αποσταθεροποίησης, αν και αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι τέτοιες προσπάθειες θα πετύχουν. Όσο περισσότερο συνεργάζονται συνολικά μέσα στους Big Eight, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να ακυρώσουν κάθε σχέδιο αλλαγής καθεστώτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail