Νομίζει ότι παίζει στην τηλεόραση: Ο Ζελένσκι προλέγει επιστροφή όλων των πόλεων εν μέσω απανωτών ηττών

Κανένας ρωσικός πύραυλος, κανένα χτύπημα δεν μπορεί να σπάσει το ηθικό των Ουκρανών, αναφέρει σε βιντεομήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι μετά την πρώτη του Σεβεροντόνετσκ. Ωστόσο το περιεχόμενο των λόγων του, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Ανέφερε ο Ζελένσκι:

Ουκρανοί!

Υπερασπιστές μας!

45 ρωσικοί πύραυλοι τη νύχτα και το πρωί σήμερα. Περιοχή Zhytomyr, Lviv περιοχή, Chernihiv περιοχή, Mykolaiv. Το βράδυ - περισσότεροι πύραυλοι. Διαφορετικοί τύποι, διαφορετικές περιοχές εκτόξευσης... Όλα εκτοξεύτηκαν με έναν στόχο - να δείξουν ότι η Ρωσία δήθεν μπορεί να πετύχει κάτι, πως ο ρωσικός στρατός δήθεν θα πετύχει.

Σήμερα είναι ο πέμπτος μήνας ενός πλήρους πολέμου. Οι κατακτητές επρόκειτο να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας την πέμπτη μέρα, αλλά πρέπει να διοργανώσουν μια τέτοια έκθεση πυραύλων τον πέμπτο μήνα, που δεν αλλάζει τίποτα στρατηγικά για τη Ρωσία. Αυτή είναι μια τέτοια φάση του πολέμου - ηθικά δύσκολη, συναισθηματικά δύσκολη. Όταν ξέρουμε ότι ο εχθρός δεν θα τα καταφέρει, όταν καταλαβαίνουμε πως είμαστε ακόμα σε θέση να υπερασπιστούμε το κράτος μας, αλλά δε νιώθουμε τα χρονικά όρια αυτού, δε νιώθουμε πόσα ακόμη χτυπήματα, απώλειες, προσπάθειες θα γίνουν πριν βλέπουμε ότι η νίκη είναι ήδη στον ορίζοντά μας.

Για αυτό, η Ρωσία χρειάζεται αυτές τις πυραυλικές επιθέσεις σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, βομβαρδισμούς πυροβολικού και όλμου των συνοριακών περιοχών του κράτους μας, των συνοριακών περιοχών των περιοχών Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Dnipropetrovsk. Δεν είναι απλώς η καταστροφή των υποδομών μας, είναι επίσης μια πολύ κυνική, υπολογισμένη πίεση στα συναισθήματα του λαού μας.

Αλλά δεν είμαστε εμείς που θα υπερνικηθούμε, θα τους νικήσουμε. Κανένας ρωσικός πύραυλος, κανένα χτύπημα δεν μπορεί να σπάσει το ηθικό των Ουκρανών. Και κάθε πύραυλός τους αποτελεί επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους.

Θα συμμετάσχω στη Σύνοδο Κορυφής της G7 τη Δευτέρα. Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. 45 βλήματα σε μισή μέρα και ακριβώς την παραμονή τέτοιων συναντήσεων. Ολα ΕΝΤΑΞΕΙ. Άλλη μια επιβεβαίωση της θέσης μας. Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν επαρκούν, πως η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη ένοπλη βοήθεια και ότι τα συστήματα αεράμυνας - τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτουν οι εταίροι μας - δεν πρέπει να βρίσκονται σε χώρους εκπαίδευσης ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης, αλλά στην Ουκρανία, όπου τώρα απαιτείται. Χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Και κάτι ακόμα που πρέπει να ειπωθεί σήμερα μετά από μια τέτοια επίθεση με πυραύλους. Στους τέσσερις μήνες του πολέμου, σε περισσότερους από 20.000 Ουκρανούς πολεμιστές απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, 20.463. Αυτοί είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Εθνοφρουρά, οι συνοριοφύλακες, οι διασώστες μας, η αστυνομία, η υπηρεσία πληροφοριών, η υπηρεσία ασφαλείας, οι γιατροί μας, η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, η κρατική υπηρεσία ειδικών επικοινωνιών, οι ειδικές δυνάμεις NABU, το Κρατικό Γραφείο Έρευνας και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δικαστικής Ασφάλειας ... Σε 156 πολεμιστές απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ουκρανίας. Αυτή είναι η κλίμακα του θάρρους, αυτό είναι το επίπεδο αντίστασης. Και αν υπάρχουν περισσότεροι από 20 χιλιάδες από αυτούς των οποίων το κατόρθωμα έχει ήδη απονεμηθεί, σε τι είδους πυραύλους μπορεί κανείς να ελπίζει στη Ρωσία; Ποιο πυροβολικό, ποιες νάρκες μπορούν να βοηθήσουν τους κατακτητές, αν βρίσκουν πραγματικά μαζική λαϊκή αντίσταση;

Επομένως, όλες οι πόλεις μας: Σεβεροντόνετσκ, Ντόνετσκ, Λουχάνσκ - θα επιστρέψουμε στα πάντα. Κάθε εβδομάδα πηγαίνουμε στο Kherson. Η Μελιτόπολη, το Μπερντιάνσκ, το Ενερχοντάρ και η Μαριούπολη δεν ξεχάστηκαν ποτέ. Και όλες οι άλλες πόλεις της Ουκρανίας που είναι προσωρινά κατεχόμενες θα είναι μόνο ουκρανικές. Χάρη στους ήρωές μας, σε όλους όσους δεν κουράζονται, που δεν υποκύπτουν σε συναισθηματικές καταρρεύσεις, που αγωνίζονται και γνωρίζουν ότι η νίκη είναι μπροστά. Η νίκη μας, μόνο δική μας.

Αιώνια δόξα σε όλους όσους υπερασπίζονται την Ουκρανία!

Δόξα στην Ουκρανία!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail