Οργή Βούτσιτς κατά Κροατίας στις Βρυξέλλες - Ένταση με δημοσιογράφο

Μιλώντας σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει στην κριτική για την "αποτυχία" της Σερβίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και το "κάθισμά της σε δύο καρέκλες".

Απαντώντας σε ερώτηση αν περίμενε να αντιμετωπίσει κριτική στη σύνοδο κορυφής, ο Βούτσιτς είπε:

«Είτε το περιμένω είτε όχι, θα υπάρξει ανταπόκριση».

Κληθείς από έναν Κροάτη δημοσιογράφο να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κροατίας ότι η Σερβία δεν μπορεί πλέον να «κάτσει σε δύο καρέκλες» και πρέπει να επιλέξει μια πλευρά, ο Βούτσιτς απάντησε:

"Η Σερβία κάθεται στη δική της καρέκλα και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρός σας δεν είναι αυτοί που θα ασκήσουν την πολιτική της Σερβίας - ασκείται από Σέρβους πολίτες μέσω της ηγεσίας τους. Αλλά τους συγχαίρω (τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κροατίας) που θέλουν να κάνουν την πολιτική της Σερβίας. Αυτό καταδεικνύει τη σημασία της Σερβίας - τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», είπε ο Βούτσιτς.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι περίμενε από τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ο Βούτσιτς είπε εν συντομία:

«Του έχω πει ότι δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail