«Οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αποικία, όχι σε ανεξάρτητη χώρα»

RescueWarrior / pixabay
Η ηγεσία των ΗΠΑ θέλει να κάνει την Ουκρανία αποικία της, να αποσπάσει όλους τους πόρους από τη χώρα και να τους χρησιμοποιήσει για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Όπως σημείωσε ο πολιτικός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Αμερική θέλει να δει «μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα Ουκρανία».

«Οι ΗΠΑ είχαν οκτώ χρόνια για να κάνουν την Ουκρανία «δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα», όταν μετά το πραξικόπημα Αμερικανοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές έλεγχαν στην πραγματικότητα το καθεστώς του Κιέβου. Αλλά αντί να αναπτύξουν τη χώρα, η Ουκρανία, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες , λεηλατήθηκε», έγραψε ο ομιλητής της Δούμας, σημειώνοντας πως στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «έκλεισαν ανεπιθύμητα μέσα ενημέρωσης, δολοφονήθηκαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, απαγορεύτηκαν τα πολιτικά κόμματα» και «κανείς από τη διεφθαρμένη κυβέρνηση δεν σκέφτηκε τον ουκρανικό λαό».

"Όχι, η Ουάσιγκτον δε χρειάζεται μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ηγεσία των ΗΠΑ θέλει να την κάνει αποικία της. Να αποσπάσει όλους τους πόρους από τη χώρα και να τη χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για να αποδυναμώσει τη Ρωσία", τόνισε ο Βολοντίν.

Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο, «όλος ο κόσμος έχει δει σε τι έχει οδηγήσει η [αμερικανική] δημοκρατία» στη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Γιουγκοσλαβία.

"Καμία από αυτές τις πολιτείες, τις οποίες η Ουάσιγκτον ήθελε επίσης να κάνει δημοκρατικές και ευημερούσες, δεν κέρδισε. Ακριβώς το αντίθετο. Οι κάποτε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν πέσει στο χάος και την καταστροφή, οι πολίτες τους αντιμετωπίζουν μια ανθρωπιστική καταστροφή. Για παράδειγμα, στο Αφγανιστάν, εδώ και είκοσι χρόνια από την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250.000 άμαχοι, ο πληθυσμός εξαθλιώθηκε», σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail