Οι Ρώσοι ετοιμάζουν δημοψήφισμα στη Χερσώνα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία

Στην περιοχή της Χερσώνας ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, ο  Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (CAA) της περιοχής.

Από: echedoros-a.gr

Η περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας, που συνορεύει με την Κριμαία, τέθηκε πλήρως υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού στα μέσα Μαρτίου.

Την 1η Μαΐου, η περιοχή εισήγαγε τα ρούβλια στις οικονομικές συναλλαγές των κατοίκων. Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία θα είναι περίπου τέσσερις μήνες, θα κυκλοφορούν εδώ τόσο το ρούβλι όσο και η γρίβνα. Μετά από αυτό, οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά με ρούβλια.

Μάλιστα, από τις αρχές Μαΐου, οι φορείς εκμετάλλευσης των Χέρσον, Σκαντόφσκ και Νόβα Καχόβκα έχουν ενταχθεί στο ρωσικό Διαδίκτυο μετά τη διακοπή των επικοινωνιών από το Κίεβο στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορόζια, αναφέρθηκε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία. Είπε ότι όσο πιο γρήγορα η Ζαπορόζια γίνει μέρος της Ρωσίας, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθεί η ζωή στην περιοχή.

Και οι δύο νότιες περιοχές της Ουκρανίας τέθηκαν υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, την έναρξη της οποίας ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου. Στις περιοχές έχουν δημιουργηθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις, ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν αρχίσει να εκπέμπουν και έγινε εμπορική σύνδεση με την Κριμαία.

Izvestia

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail