Ο αμερικανικός στρατός επεκτείνει τις βάσεις στην ανατολική Συρία και τις ενισχύει με συστήματα ραντάρ

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες ηγούνται του «Διεθνούς Συνασπισμού», εργάζονται για να εντείνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην ανατολική Συρία, χτίζοντας οχυρώσεις, επεκτείνοντας βάσεις και φέρνοντας περισσότερες στρατιωτικές συνοδείες.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με την αραβόφωνη Shaam Times οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής ενίσχυσαν τη βάση τους στην περιοχή της Χασάκα, με σύγχρονο σύστημα ραντάρ, το οποίο εγκατέστησαν σε βάσεις που δημιούργησαν για αυτό και έφτιαξαν μεγάλο αριθμό τεράστιων αποθηκών κοντά του.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η προαναφερθείσα βάση είναι μια από τις πρώτες βάσεις που δημιούργησαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής με την υποστήριξη των πολιτοφυλακών των δυνάμεων των «SDF» πιστών τους στην πόλη Χασάκα, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες αποθήκες, κέντρο διοίκησης και ελικοδρόμιο για στρατιωτικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι αμερικανικές δυνάμεις επέκτειναν επίσης τη βάση (στην τοποθεσία των σιλό σιτηρών), η οποία περιλαμβάνει έναν αεροδιάδρομο, στην πόλη Ταλ Μπαϊντάρ, βόρεια της Χασάκα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ4, συνδέοντάς την με το αρχηγείο ενός στρατοπέδου του συριακού στρατού, που χρησιμοποιείται από μαχητές των SDF, που είναι πιστοί στους Αμερικανούς. Υπάρχει, μάλιστα, ένα αρχηγείο για τις λεγόμενες κουρδικές δυνάμεις «αυτοάμυνας» στην περιοχή της πόλης.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι η βάση (σιλό σιτηρών) σημείωσε επίσης αύξηση οχυρώσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και ανάπτυξη οχημάτων Humvee και σταθμών παρατήρησης.

Στο ίδιο πλαίσιο, τοπικές πηγές στην ύπαιθρο της Χασάκα επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του «Sputnik» στην ανατολική Συρία ότι οι ήχοι εκρήξεων, συγκρούσεων και υπερπτήσεων ακούστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης - Παρασκευής 16-17 Ιουνίου, κοντά στο κατοχικό αεροδρόμιο των ΗΠΑ στη βάση «Κασράκ» κοντά στην πόλη Ταλ Μπαϊντάρ βόρεια της Αλ-Χασάκα, ως αποτέλεσμα των ασκήσεων που διεξήγαγαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ με μαχητές των «SDF» με όπλα και αληθινά πυρομαχικά.

Αυτές οι στρατιωτικές εξελίξεις από τον αμερικανικό στρατό έρχονται μέρες αφότου οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού και ο Συριακός Αραβικός Στρατός ενίσχυσαν τις θέσεις και τα στρατιωτικά τους στρατηγεία με στρατιωτικό εξοπλισμό, συστήματα αεράμυνας, στρατιωτικά τεθωρακισμένα και στρατιώτες στις περιοχές και την ύπαιθρο των επαρχιών Χασάκα, Ράκα και Χαλέπι, μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική και βόρεια Συρία.

Όπως σημειώνεται, οι αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν σε μεγάλο αριθμό παράνομων στρατιωτικών βάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν αεροδρόμια και ελικόπτερα σε περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις «SDF» στην ανατολική Συρία, ειδικά στις επαρχίες Χασάκα και Ντέιρ εζ Ζορ, οι οποίες είναι πλούσιες σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο καθώς και σε σιτάρι. 

shaamtimes.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail