Η Κίνα ενισχύει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε επίπεδα ρεκόρ

RIA Novosti / Alexey Babushkin
Η Κίνα αύξησε το Μάιο τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία κατά περίπου ένα τέταρτο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ενώ ο μηνιαίος όγκος των προμηθειών έκανε νέο ρεκόρ, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 55% το Μάιο σε σύγκριση με πέρυσι και έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ, εκτοπίζοντας τη Σαουδική Αραβία από την πρώτη θέση μεταξύ των προμηθευτών.

Οι παραδόσεις Μαΐου ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 8,42 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμούν με περίπου 1,98 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τον Απρίλιο, το ποσοστό αυτό ήταν στο επίπεδο των 1,59 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Οι πρώτες ύλες παραδίδονται στην Κίνα μέσω του αγωγού Ανατολικής Σιβηρίας - Ειρηνικού Ωκεανού, καθώς και δια θαλάσσης από ευρωπαϊκά και ρωσικά λιμάνια της Άπω Ανατολής.

Η Σαουδική Αραβία έγινε έτσι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής, ενώ οι όγκοι του Μαΐου αυξήθηκαν κατά εννέα τοις εκατό σε σύγκριση με το Μάιο πέρυσι και ανήλθαν σε 7,82 εκατομμύρια τόνους, ή 1,84 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Αυξάνεται επίσης η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Κίνα. Όπως ανέφερε ο Alexei Miller, επικεφαλής της Gazprom στο περιθώριο του SPIEF, η εταιρεία αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα κατά 67,5% από τον Ιανουάριο έως το Μάιο σε σύγκριση με πέντε μήνες πέρυσι. Διευκρίνισε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα από το 2011 έως το 2021 παρείχε το 32% της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail