Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για τον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων

IrinaUzv / pixabay
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων (09.06.2022)

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με προσφυγή του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, η μέριμνα για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και την ενίσχυση και διαφύλαξη των Ιερών Προσκυνημάτων, αποτελεί πεδίο διαρκούς δραστηριοποίησης για την Ελλάδα.

Η χώρα μας βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την προάσπιση και διαφύλαξη των προνομίων και δικαίων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail