Το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Χακάρι γέμισε με τραυματίες Τούρκους χωριοφύλακες!

Το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya (MA) ανέφερε ότι 127 χωρικοί φρουροί αναπτύχθηκαν στην περιοχή Zap στη γραμμή Χακάρι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ 48 ακόμη χωρικοί φρουροί, που ονομάστηκαν "Fighting Team", αναπτύχθηκαν από την περιοχή Yüksekova στην περιοχή Zap την προηγούμενη ημέρα. 

Οι εν λόγω χωριοφύλακες μεταφέρθηκαν αρχικά με στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή Dağlıca, στη συνέχεια στη Διοίκηση της 34ης Ταξιαρχίας και τέλος στην περιοχή Zap, όπως ανέφερε το πρακτορείο Firat.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους φρουρούς του χωριού, ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, που ιδρύθηκε στους στρατώνες στο χωριό Gêmanê στην περιοχή Çukurca του Χακάρι, είναι γεμάτο με Τούρκους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διασυνοριακή επιχείρηση. Αναφέρεται ότι πολλοί Τούρκοι στρατιώτες δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην εν εξελίξει στρατιωτική επιχείρηση και πολλοί άλλοι εμποδίστηκαν να παραιτηθούν.

ΧΩΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

Οι φρουροί του χωριού είναι παραστρατιωτικές μονάδες που χρησιμοποιούνται στο Κουρδιστάν ενάντια σε αντάρτες και ανεπιθύμητα μέλη της αντιπολίτευσης. Αποτελούνται σε σημαντικό βαθμό από ηγέτες φυλών, μεγαλογαιοκτήμονες, οικογένειες και άτομα που συχνά συνεργάστηκαν με το κράτος για δεκαετίες σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του κράτους στο Κουρδιστάν. 

Μερικοί από τους φρουρούς του χωριού εντάσσονται οικειοθελώς σε αυτό το σύστημα, ενώ άλλοι απειλούνται με δολοφονία, σύλληψη και απέλαση και γίνονται χωρικοί φύλακες υπό πίεση. Τα συντάγματα Hamidiye στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θεωρούνται το ιστορικό πρότυπο των Φρουρών του χωριού. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail