Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε πώς χτυπήθηκε πολυκατοικία αμάχων στο Κίεβο

Στις 27 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε τις πρόσφατες επιδρομές στην ουκρανική πρωτεύουσα, που είχαν στόχο το στρατιωτικό εργοστάσιο Artyom που βρίσκεται στο κέντρο του Κιέβου. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκληθούν ζημιές σε σπίτι πολιτών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του περιστατικού:

Στις 26 Ιουνίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν με τέσσερις πύραυλους υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν στον αέρα τα εργαστήρια της Artyom Rocket Construction Corporation στην περιοχή Shevchenko του Κιέβου. Αυτή η επιχείρηση παρήγαγε πυρομαχικά για ουκρανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών.

Σύμφωνα με τον αντικειμενικό έλεγχο, και οι τέσσερις πύραυλοι έφτασαν στον στόχο. Το αντικείμενο χτυπήθηκε. Η πολιτική υποδομή της πόλης του Κιέβου δεν επηρεάστηκε ως αποτέλεσμα της χρήσης όπλων ακριβείας.

Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας με αντιαεροπορικά όπλα που σταθμεύουν στην πόλη. Οι ουκρανικοί υπολογισμοί των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 και Buk-M1 χρησιμοποίησαν περισσότερους από 10 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Λόγω της έλλειψης σύζευξης συστημάτων αεράμυνας και εκτοξευτών ραδιοεξοπλισμού που βρίσκονται σε αστικές περιοχές, δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 καταρρίφθηκαν στον αέρα από τα ουκρανικά Buks. Πιθανώς ένας από τους πύραυλους που καταρρίφθηκαν έπεσε σε κτίριο κατοικιών.

Τα πλάνα από το σημείο που κοινοποιήθηκαν από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο αστικό κτίριο πιθανότατα δεν προκλήθηκε από την άμεση επίθεση των ρωσικών πυραύλων ακριβείας. Εάν η Ρωσία χτυπούσε σκόπιμα το κτίριο, θα καταστρεφόταν ολοσχερώς. Στην πραγματικότητα, μόνο μερικά διαμερίσματα φάνηκαν κατεστραμμένα και άλλα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. 

Σύμφωνα με τον Yuriy Ignat, εκπρόσωπο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το Κίεβο χτυπήθηκε με ρωσικούς πυραύλους Kh-101 από αεροσκάφη Tu-95 και Tu-160 που απογειώθηκαν από το Αστραχάν και η εκτόξευση πυραύλων έγινε πάνω από την Κασπία Θάλασσα. Η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ουκρανού αξιωματούχου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail