Ποιες είναι οι δύο λέξεις-κλειδιά για να στηθούν πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο

Το αφήγημα το οποίο θα επικαλεστεί για να στήσει πρόωρες κάλπες επιχειρεί να φτιάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα βάζει και τις βάσεις για το εκλογικό διακύβευμα.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

«Τοξικότητα και ακυβερνησία» είναι οι δύο λέξεις που αναμένεται να αξιοποιήσουν τα κυβερνητικά στελέχη για να δικαιολογήσουν την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού αλλά και το γεγονός ότι εγκατέλειψαν την ιδέα των συμμαχικών κυβερνήσεων βάζοντας και πάλι στο τραπέζι το στοίχημα της αυτοδυναμίας.

Ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί δύο φορές στην τοξικότητα που θα υπάρξει στην πολιτική ζωή δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του επιμένει ότι ο ίδιος επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία στην συνέχεια ωστόσο προσθέτει ένα «αλλά» ανοίγοντας  έτσι διάπλατα την πόρτα για την προσφυγή στις κάλπες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή του συνέντευξη στο capital.gr ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες».

Αλλά ακόμα και αν επικοινωνιακά λύσει το γιατί τελικά επέλεξε να στήσει κάλπες τα φθινόπωρο παρά τα όσα έλεγε μέχρι σήμερα, το βασικό θέμα είναι πως θα πείσει τους ψηφοφόρους να του ξαναδώσουν αυτοδυναμία.

Οι συνεργάτες του επιμένουν ότι βασικό στοιχείο του όλου αφηγήματος θα πρέπει να είναι η ακυβερνησία, καθώς εάν και από τις δεύτερες κάλπες δεν προκύψει κυβέρνηση τότε πραγματικά η χώρα θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση σε ένα χρονικό διάστημα που τα προβλήματα της ακρίβειας θα φουντώνουν ενώ οι γείτονες μας θα συνεχίσουν να μας απειλούν.

«Επιμένω στην ανάγκη στη δεύτερη κάλπη – στην πρώτη κάλπη φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο – να προκύψει μια κυβέρνηση η οποία να εγγυάται σταθερότητα και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας, το αίτημα του για ψήφο αυτοδυναμίας στη Ν.Δ.

«Μιλάω για την αυτοδύναμη Ελλάδα και για μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να είναι, τυπικά, μια κυβέρνηση πλειοψηφίας, της Νέας Δημοκρατίας, έχω αποδείξει όμως ότι δεν έχω καμία δυσκολία να αξιοποιήσω στελεχιακό δυναμικό και από άλλους χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε, κλείνοντας το μάτι προς τα κεντρογενή στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι ίδιοι άνθρωποι γνωρίζουν ωστόσο ότι όσο και αν ακούγεται απειλητική η λέξη ακυβερνησία οι ψηφοφόροι την συγκεκριμένη στιγμή δεν θα ψηφίσουν μόνο με τον φόβο αλλά και με το ποιος θα μπορέσει ρεαλιστικά να δώσει κάποιες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας.

Γι αυτό άλλωστε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι για να μπει στην εκλογική μάχη η ΝΔ θα πρέπει  δημοσκοπικά να βρίσκεται τουλάχιστον στο 32% προκειμένου στην συνέχεια μέσα από την διαδικασία της συσπείρωσης να καταφέρει να φτάσει στις δεύτερες κάλπες κοντά στο ποθητό αποτέλεσμα που θα της δώσει την αυτοδυναμία.

Ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι για τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν πέσει οι τόνοι με την Τουρκία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι έσυρε την χώρα σε εκλογές ενώ βρισκόμασταν σε κρίση με τους γείτονες μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail