Ο Ερντογάν λέει να έρθουμε στα σύγκαλά μας και πως δεν αστειεύεται

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε την τελευταία ημέρα των μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο για να απευθύνει σκληρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα σχετικά με την στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφεύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα οδηγήσουν σε λύπη. Ελάτε στα συγκαλά σας», είπε ο Ερντογάν την Πέμπτη, σε τηλεοπτική ομιλία από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης, όπου παρακολουθούσε τις ασκήσεις EFES-2022.

Η Τουρκία επέκρινε την Αθήνα για την ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στα νησιά του Αιγαίου, μιλώντας για παραβίαση των συνθηκών που έδωσαν τα νησιά στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες», είπε ο Τούρκος ηγέτης. «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο».

«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από τη χρήση δικαιωμάτων που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες όσον αφορά τον εξοπλισμό των νησιών», επέμεινε ο Ερντογάν, πρόεδρος μιας χώρας με πέντε ενεργές εισβολές (οι τέσσερις επί των ημερών) σχεδιάζοντας την έκτη [και τέταρτη τοπικά] στη Συρία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail