«Σκληρή δήλωση» της Ρωσίας για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Δήλωση κατά της Τουρκίας ήρθε από τη Ρωσία, έναν από τους παράγοντες στη Συρία, όπου το χάος, η βία και η αβεβαιότητα επικρατεί για χρόνια.

Από: echedoros-a.gr 
 
Μια δήλωση της τελευταίας στιγμής ήρθε από τη Ρωσία αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν σηματοδότησε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δημοσίευσε τις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ.

Ο Λαβρέντιεφ είπε ότι «δεν θα ήταν σοφό» η Τουρκία να οργανώσει μια πιθανή εισβολή στη Συρία.

«Μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να κλιμακώσει την ένταση και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Λαβρέντιεφ, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Τουρκίας, του Ιράν, της Συρίας και της συριακής αντιπολίτευσης στο Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, εξέφρασε ότι η Γενεύη δεν είναι κατάλληλη για λύση στη Συρία.

Τι συνέβη;

Η Τουρκία, η οποία πραγματοποίησε τρεις εισβολές στη Συρία στο παρελθόν για την προστασία της ασφάλειας των συνόρων και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, έδωσε το σύνθημα για νέα στρατιωτική εισβολή μετά την αύξηση των επιθέσεων του YPG, της επέκτασης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Συρία.

Ανακοινώνοντας ότι τρομοκρατικές οργανώσεις παραβίασαν τη συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ρωσίας το 2019, η Άγκυρα σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων.

Στις δηλώσεις που έγιναν, τονίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις των κουρδικών οργανώσεων PKK/YPG/PYD. Αλλά η Μόσχα και η Ουάσιγκτον αντέδρασαν σε αυτή την προσέγγιση. Και οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν για μια τέτοια επιχείρηση.

sozcu.com.tr

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail