Οι διαφορές ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ κινούνται μεταξύ 5% με 6% - Ο πληθωρισμός και λιγότερο ο Τσίπρας διαβρώνουν την κυβέρνηση


Ο Πληθωρισμός ο χειρότερος εχθρός της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Σκληρός αντίπαλος

Από: bankingnews.gr

Οι πραγματικές διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο 5% με 6% αναφέρει έμπειρος δημοσκόπος με τον οποίο συνομίλησε το bankingnews.
Μάλιστα προέβλεψε ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η πόλωση δεν θα αλλάξει τους συσχετισμούς.

Τελικά πόσο απέχουν ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ;


«Οι πραγματικές διαφορές μεταξύ της ΝΔ που θα παραμείνει πρώτο κόμμα καθώς όλοι οι ποιοτικοί δείκτες αλλά και η παράσταση νίκης είναι σαφής.
Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά κάτω από οποιαδήποτε σενάριο η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Ωστόσο το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η μεν κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι καταφέρνει να συντηρεί ποσοστά μεταξύ 31% με 32% απόρροια κυρίως των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 25% με 26% περίπου.

Ενώ σε πολλά μέτωπα η κυβέρνηση έχει δεχθεί πλήγματα, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι ότι οι παροχές πότε για την πανδημία, πότε για την ενεργειακή κρίση αλλά και άλλα οικονομικά μέτρα συγκρατούν την φθορά και έτσι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση.

Τι ευνοεί και τι επιβαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να καρπωθεί την φθορά όχι λόγω του γεγονότος ότι διακυβέρνησε πρόσφατα την Ελλάδα και είναι νωπές οι παράταιρες κυβερνητικές επιλογές.
Αυτή η παράμετρος αρχίζει και ξεθωριάζει, αυτό είναι ευνοϊκό στοιχείο για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο δεν καταφέρνει να δημιουργήσει δυναμική απορροφώντας τους δυσαρεστημένους από την Νέα Δημοκρατία κυρίως γιατί δεν έχει πείσει ότι έχει άλλο αφήγημα για την οικονομία…
Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο μέρος της κοινωνίας πιστεύει ότι λόγω εξωγενών παραγόντων η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει το οικονομικό της πρόγραμμα.

Ο Πληθωρισμός ο χειρότερος εχθρός της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Σκληρός αντίπαλος

Οι πρόσφατες ωστόσο δυσμενείς εξελίξεις με τον πληθωρισμό, φαίνεται ότι αποτελούν το πιο σοβαρό πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία…
Ο πληθωρισμός φαίνεται ότι αποτελεί τον πιο σκληρό αντίπαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο Τσίπρας θα ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές αλλά θα εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά και διαφορές από την Νέα Δημοκρατία που δεν θα επιτρέψουν αμφισβήτηση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας φαίνεται ότι ποντάρει στις επόμενες εκλογές εκεί που ο Μητσοτάκης – εάν είναι πρωθυπουργός – θα έχει υποστεί τέτοια φθορά που θα πέσει ως «ώριμο φρούτο»

Θα ασκηθούν πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκη να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία

Θα ασκηθούν σοβαρές πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρουλάκη τον αρχηγό ώστε να συμμαχήσει με την Νέα Δημοκρατία άπαξ και δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία ούτε στην πρώτη, ούτε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση… εάν τελικά υπάρξει… δεύτερη αναμέτρηση…
Μάλιστα λέγεται ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι θα ασκήσουν πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία με μια πολιτική ατζέντα πιο κεντρώα.
Ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το παλαιό δεξιό κόμμα αλλά ένα μείγμα κεντρώων και φιλελεύθερων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail