Πρόσφυγες από τη Μαριούπολη που βρίσκονται στη Χερσώνα επιστρέφουν στα σπίτια τους

RIA Novosti / Victor Antonyuk
Freepen.gr - Πρόσφυγες από τη Μαριούπολη, που φιλοξενούνται σε οικοτροφεία της συνοικίας Genichesk της περιοχής Kherson, επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά την παύση των εχθροπραξιών, eενώ όσοι παραμένουν λαμβάνουν ολοκληρωμένη βοήθεια, δήλωσε στο RIA Novosti ο Andriy Klochko, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης Genichesk.

Όταν έγιναν οι μάχες στη Μαριούπολη, η ροή των προσφύγων δεν μας παρέκαμψε. Αρχικά, ήταν μεγάλη. Μετά το τέλος των εχθροπραξιών, κάποιοι επέστρεψαν πίσω. Παρείχαμε απευθείας πανσιόν για διαμονή. Με τη βοήθεια από το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών , τους μοιράσαμε κιτ ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε ο Klochko.

Ο επικεφαλής της διοίκησης σημείωσε πως παρέχεται δωρεάν διαμονή στους πρόσφυγες με έξοδα της πόλης.

"Σήμερα, έως και 70 άτομα μένουν σε μία από τις πανσιόν. Αλλά σε περίπτωση που φτάσουν άλλοι πρόσφυγες <...> είμαστε πάντα έτοιμοι να δεχτούμε και να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια σε κάθε πρόσφυγα που βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας με όλες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε ο Klochko. 

Την εποχή της ανακήρυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ το 2014, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450.000 κατοίκων, ήταν η δεύτερη πόλη της δημοκρατίας μετά το Ντόνετσκ, αλλά τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχό της. Ωστόσο πρόσφατα η πόλη τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail