Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και ημείς άδομεν

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις παραβιάσεις της στον εναέριο χώρο της Ελλάδος, οδηγώντας τα πράγματα σε μια επιδιωκόμενη κρίση.

Εκατοντάδες οι παραβιάσεις της του εθνικού μας εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, που ίπτανται πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας. Επάνω από την Κω, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Σάμο, ακόμη και επάνω από τη Ρω, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, την Στρογγύλη, τους Λειψούς κ.α. νησιά μας.

Πρωτοφανείς τουρκικές παραβιάσεις, εχθροπολεμικές παραβιάσεις, τις οποίες η ελληνική πλευρά τις αντιμετωπίζει με έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο.

Όπου αποφασίστηκε να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε απευθυνθεί στην Τουρκία για τη συμμετοχή της στη Νατοϊκή άσκηση Tiger Meet.

Επίσης στην εν λόγω σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μπορεί η συνεχής προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας να οδηγήσει σε ατύχημα στο Αιγαίο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα! Για να μας απαντήσει κάποιος ειδήμων, αν έπρεπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος να προσκαλέσει την Τουρκία, επειδή και μόνο ήταν απαίτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Δηλαδή αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξακολουθούν και βλέπουν σαν φίλη χώρα την Τουρκία, πρέπει η ελληνική πλευρά να συμφωνεί μαζί τους;

Πρέπει ο στρατιωτικός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι επιτελείς του να γίνονται πολιτικοί κατά των συμφερόντων της Πατρίδας;

Τελικά, ή ο γιαλός είναι στραβός, η εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Έτσι τις επόμενες ώρες η τουρκική φρενίτιδα των παραβιάσεων του Αιγαίου μας συνεχίστηκε στο ίδιο έντονους ρυθμούς.

Αναγκάζοντας την κοιμωμένη ελληνική κυβέρνηση να στείλει έντονο διάβημα προς την Τουρκία με εντολή του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, να καταγγέλλει αυτές τις παραβιάσεις επάνω κι από κατοικημένα νησιά ως καταδικαστέες και απαράδεκτες.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για τις εχθροπολεμικές τουρκικές πτήσεις.

Αναφέροντας μάλιστα πως τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Μωρέ τι μας λέτε; Είσαστε σοβαροί εκεί στο Υπουργείο των Εξωτερικών μας, όταν πριν από λίγα 24ωρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίγκεν, στην ερώτηση που επέβαλε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου (είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ, χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία; Εκτός από την Τουρκία, οι σύμμαχοί σας ακολουθούν τις διαδικασίες των κυρώσεων. Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;) πήρε την παρακάτω φιλότουρκη και συνάμα ανθελληνική απάντηση:

«Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. H Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει και επίσης, έχει συντονιστεί πολύ στενά με το ΝΑΤΟ για διάφορες μορφές υποστήριξης. Η Τουρκία επίσης έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια να φέρει Ρώσους και Ουκρανούς κοντά ώστε να επιτευχθεί μια διπλωματική λύση…».

Βέβαια έπραξαν και το αυτονόητο εκεί στο ΥΠΕΞ μας.

Παγώνουν τα λεγόμενα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” με την Τουρκία. Παγώνουν δηλαδή τα ταξιδάκια, του πήγαινε κι έλα, αφού και οι ίδιοι ποτέ δεν πείστηκαν πως είναι δυνατόν να δώσεις εμπιστοσύνη στο Τούρκο εισβολέα και ταραχοποιό.

Παγώνουν τα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” και έκαναν τώρα τα μούτρα κρέας της Τουρκίας! Θα σταματήσει άμεσα τις παραβιάσεις του Αιγαίου μας! Θα σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις στην Θράκη μας.

“Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, που εμπνεύσθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που συνεχίζει ο γιος του Κυριάκος.

Αχ Ελλάδα μας ποιοι σε κυβερνάνε! Αχ ελληνικέ λαέ, ευκολόπιστε λαέ, που παραχωρείς την ψήφο σου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail