Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: Απίστευτο να βάζει μαζί τους ήρωες του Μεσολογγίου με το τάγμα Αζόφ

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, δήλωσε αναφερόμενη στις αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής ηγεσίας:

»» Αναγκαζόμαστε να επιστήσουμε την προσοχή στα νέα δεδομένα της προκλητικής συμπεριφοράς των επίσημων εκπροσώπων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τις δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης, πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη προς τη Ρωσία και την ηγεσία της, τις οποίες έκανε στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον στις 16-17 Μαΐου φέτος.

»» Σημείωσαν ένα περίεργο σύνολο ιστορικών «αναλογιών» που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες της υπεράσπισης του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825-1826 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα του Αζόφ, και μεταξύ των γενναίων υπερασπιστών υπήρχαν Ρώσοι φιλέλληνες - και χτίστηκε προς τιμήν τους ένα μνημείο στην πόλη. Τέτοιες παρατηρήσεις ακούγονται ιδιαίτερα βλάσφημες με φόντο τον ανιδιοτελή αγώνα της Ελληνικής Αντίστασης ενάντια στους Ναζί εισβολείς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

»» Στην πραγματικότητα, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, ούσα μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια του οποίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνουν ανθρώπους στο Ντόνετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιίβκα και σε άλλους οικισμούς. Είναι σύνηθες στη Δύση να αποσιωπούν επιμελώς την ενοχλητική αλήθεια. Επομένως, στη δημοκρατική Ελλάδα, όπου, όπως μας διαβεβαιώνουν, βασιλεύει η πλήρης ελευθερία του λόγου και ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει κυριολεκτικά τα πάντα, οι ρωσικές πηγές πληροφοριών Sputnik και Russia Today απαγορεύτηκαν και ταυτόχρονα, για κάθε ενδεχόμενο, και προσπαθούν ντροπιαστικά να «ακυρώσουν» τη ρωσική κουλτούρα.

»» Η ελληνική ηγεσία αναπαράγει επιμελώς διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες επίτευξης ειρηνικής διευθέτησης της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων στο γενικό πλαίσιο της την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο. Αβάσιμα κατηγορούμαστε για νεοαυτοκρατορικές φιλοδοξίες, ρεβιζιονισμό, επιθετική επιβολή ορισμένων εδαφικών διεκδικήσεων που πηγάζουν από τις ιστορικές φαντασιώσεις κάποιου. Ένας μακρύς κατάλογος αβάσιμων ισχυρισμών παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά κατηγορηματικά και ανεπιτήδευτα, μια εναλλακτική άποψη αποκλείεται, γιατί τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης.

»» Είναι προφανές ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν σχεδιαστεί για να εδραιώσουν για άλλη μια φορά τις ενοποιημένες εκτιμήσεις του δυτικού κοινού για τα γεγονότα στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, χρησιμεύουν ως κωδικός πρόσβασης για την πίστη της Αθήνας στους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Εξ ου και τα επιχειρήματα για τα «νέα νοήματα» που απέκτησε η Βορειοατλαντική Συμμαχία, η δικαιολογία για την περαιτέρω εξάπλωση του μπλοκ κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας και η επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής υποδομής στην ίδια την Ελλάδα.

»» Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail