Η Ρωσία προειδοποίησε τη Σουηδία και τη Φινλανδία για τις συνέπειες της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Ρωσία προειδοποίησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέσω διμερών καναλιών για τις συνέπειες της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν προσελκύσει τις αναφερόμενες χώρες στις δομές τους εδώ και πολύ καιρό. Λήφθηκαν μέτρα για να τις προσελκύσουν ουσιαστικά. Δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ. Είναι άλλο θέμα αν θα ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο. 

Φυσικά, θα αλλάξει τη γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, στην άμεση γειτνίαση με τη χώρα μας. Όλοι κάναμε τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών. Το ξέρουν, δε θα έχουν τίποτα να εκπλαγούν, ενημερώθηκαν για όλα, σε τι θα οδηγήσει», είπε η Ζαχάροβα στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κατανοήσουν τις συνέπειες μιας πιθανής ένταξης στο ΝΑΤΟ για τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς και πώς αυτό θα επηρεάσει το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail