Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα θα καταστρέψει κάθε επιτιθέμενη δύναμη

RIA Novosti / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στην παρέλαση προς τιμήν της 90ης επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (KPA) στις 25 Απριλίου είπε ότι η ΛΔΚ θα καταστρέψει κάθε δύναμη που θα προσπαθήσει να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση, αναφέρει το Βορειοκορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

"Τώρα οι στρατιωτικές μας δυνάμεις είναι έτοιμες για οποιαδήποτε μάχη. Θα καταστρέψουμε οποιαδήποτε δύναμη επιχειρήσει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη ΛΔΚ", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ-ουν.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Κορέα τη Δευτέρα στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ. Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε κινητοποιήσει περίπου 20.000 στρατιώτες και εξοπλισμό. 

Περισσότερα από 250 κομμάτια εξοπλισμού φέρεται να παρατηρήθηκαν στις πρόβες παρέλασης, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού πυραύλου Hwaseong-8, του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwaseong-17 (ICBM) που δοκιμάστηκε πρόσφατα από την Πιονγκγιάνγκ και ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύεται από υποβρύχιο (SLBM).


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail