Περίπου 500 βαγόνια αερίου ενδέχεται να εκραγούν στην Πολωνία λόγω κυρώσεων!

Freepen.gr - Περίπου 500 βαγόνια υγραερίου κινδυνεύουν να εκραγούν στην Πολωνία λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της θυγατρικής Novatek, Novatek Green Energy, δήλωσε η εταιρεία.

«Ένας σημαντικός και πολύ πραγματικός κίνδυνος συνδέεται με την στέρηση του ελέγχου από την εταιρεία και την αδυναμία περαιτέρω μεταφοράς και εκφόρτωσης περίπου 500 σιδηροδρομικών βαγονιών γεμάτων με υγροποιημένο αέριο που εισήλθαν νόμιμα στην πολωνική επικράτεια», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Η εταιρεία εξήγησε ότι λόγω των ιδιοτήτων του LNG, κατά τη μακροχρόνια αδράνεια των αυτοκινήτων στις πίστες, την αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό τους και την αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας, είναι πιθανό να απελευθερωθεί αέριο στην ατμόσφαιρα με την περαιτέρω ανάφλεξή του.

Ως εκ τούτου, η Novatek Green Energy πιστεύει ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί πως τα περίπου 40 εκατομμύρια λίτρα αερίου προπανίου-βουτανίου που συσσωρεύονται στις σιδηροδρομικές δεξαμενές θα φτάσουν αμέσως και με ασφάλεια στους τερματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης».

«Προφανώς, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν, η Novatek Green Energy δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια ως προς αυτό», ανέφερε η εταιρεία.

Πριν από λίγες ημέρες, η Πολωνία επέβαλε τις δικές της κυρώσεις σε 50 Ρώσους φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των Gazprom , Novatek , Akron. Εξαιτίας αυτού, αρκετές δεκάδες κοινότητες (περιοχές) της Πολωνίας έμειναν χωρίς υγροποιημένο αέριο, το οποίο παρείχε η Novatek Green Energy.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail