Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν μπορεί να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ πρόσθεσε μια νέα δήλωση στις αναφορές του κατά της Τουρκίας, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Μενέντεζ πρόβαλε την άποψη να είναι αλληλέγγυος με την Ευρώπη κατά της Άγκυρας,  τώρα μίλησε για τα F-16.

Στόχος η Τουρκία

Μιλώντας στον ελληνικό Τύπο, ο Μενέντεζ έκανε αβάσιμες δηλώσεις για την Τουρκία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα «παραβίασε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», ξεπέρασε τα όρια προσπαθώντας να περιγράψει την τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (Κατεχόμενη Κύπρο)  ως «εισβολή».

Συνεχίζοντας να μεταφέρει τις αβάσιμες απόψεις του, ο Μενέντεζ διατύπωσε επίσης τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία «φθάνει στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες γειτονικών κρατών» και είπε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουλήσουν νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 υπό αυτές τις συνθήκες.

«Δεν βλέπω πωλήσεις F-16 στην Τουρκία»

Ο Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο υπάρχων στόλος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας «δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής είπε: «Δεν βλέπω καμία πώληση F-16 στην Τουρκία εκτός εάν υπάρξει επιστροφή των S-400» κατέληξε.

ensonhaber.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail