Σε πανικό οι μεγιστάνες του πλανήτη - Αγοράζουν καταφύγια γιατί φοβούνται πυρηνικό πόλεμο

Σε πανικό βρίσκονται οι μεγιστάνες του πλανήτη, με τη ζήτηση για καταφύγια να εκτοξεύεται, υπό τον φόβο πυρηνικού πολέμου

Από: bankingnews.gr

Σε πανικό βρίσκονται οι μεγιστάνες του πλανήτη, με τη ζήτηση για καταφύγια να εκτοξεύεται, υπό τον φόβο πυρηνικού πολέμου.
Η κίνηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να θέσει τις πυρηνικές του δυνάμεις σε αυξημένο συναγερμό καθώς η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 12η ημέρα,  αύξησε τη ζήτηση για ειδικά κατασκευασμένα καταφύγια για τους πλούσιους.
Ο Gary Lynch, γενικός διευθυντής της Rising S Co., με έδρα το Τέξας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sun, ότι η ζήτηση για υπόγεια καταφύγια έχει αυξηθεί πάνω από 1000% από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
«Τυπικά, θα πουλάω από δύο έως έξι καταφύγια το μήνα - και συνήθως ο χειμώνας είναι μια ήσυχη περίοδος για εμάς.
«Αλλά πούλησα πέντε μονάδες μόνο την Πέμπτη, και έχω πουλήσει άλλες δύο ήδη σήμερα - δεν μπορούμε να πούμε πόσες ακόμη [παραγγελίες] θα λάβουμε.
«Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει και έχουμε στείλει τόσες πολλές προσφορές», πρόσθεσε ο Lynch.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας της covid -19, είχε επίσης καταγραφεί αυξημένη ζήτηση για καταφύγια.
Οι τιμές των εν λόγω καταφυγίων που έχουν ήδη πουληθεί κυμαίνονται μεταξύ 70.000-240.000 δολ.
Τα καταφύγια ξεκινούν από 40.000 δολ. και ενδέχεται να ανέλθουν σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.

bunker_0.jpg

bunker_inside.jpg
Οι σχετικές αναζητήσεις στο Google έχουν εκτοξευθεί, ενώ το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο κτλ.

2022-03-01_12-13-57.png

Οι υποψήφιοι αγοραστές φοβούνται ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει σε άλλες γειτονικές χώρες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Συμφωνα με τον Lynch, ο φόβος είναι δικαιολογημένος, καθώς ο Putin απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, λέγοντας ότι θα ήταν κάτι που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος.
«Ο κόσμος έχει δει τη Χιροσίμα», συνέχισε, «και αν αυτό με το οποίο μας απειλούν είναι χειρότερο, τότε, οπωσδήποτε, όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε», αναφέρει ο Lynch, ο οποίος βεβαίως θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις καταφυγίων.
Άλλωστε οι άνθρωποι συνήθως αρχίζουν να πανικοβάλλονται σε τέτοιες καταστάστάσεις, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν αποθέματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση τους, όπως τρόφιμα, πυρομαχικά, όπλα και πολύτιμα μέταλλα.
Τα καταφύγια του Doomsday ωστόσο είναι μία πολυτέλεια για τους πλούσιους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail