«Το όνομα Χίτλερ πεθαίνει με εμάς»: Οι τελευταίοι συγγενείς του «Φίρερ» που αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά

Ο τελευταίος Χίτλερ πολέμησε εναντίον των Ναζί

Από: menshouse.gr

Στο σπίτι ενός χωριού στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης ο Ουίλιαμ Πάτρικ κοιτάζει τους 4 γιους του και καμαρώνει. Κάνει πολλά όνειρα για αυτούς, όπως συμβαίνει πάντα με τους γονείς, αλλά ο συγκεκριμένος διαφέρει σε ένα ζήτημα για το οποίο οι μεγαλύτεροι συνήθως παραπονιούνται διαρκώς. Δεν τους πιέζει καθόλου να του… «κάνουν κανένα εγγονάκι», αλλά τους εξηγεί ότι ΠΡΕΠΕΙ μείνουν για πάντα άτεκνοι. Το επώνυμο του Πάτρικ, το οποίο στο μεταξύ φυσικά έχει αλλάξει, παγώνει το αίμα. Είναι Χίτλερ…

Ο Πάτρικ είναι ο γιος της Ιρλανδής Μπρίτζετ Ντάουλινγκ και του Αλόις Χίτλερ, αδελφού του ανθρώπου που αιματοκύλισε την Ευρώπη και έφερε την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο Λονδίνο όπου ταξίδεψαν για μια καλύτερη ζωή, παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο ένα παιδί. Αργότερα, ο Αλόις επέστρεψε στην Γερμανία, χώρισε και έκανε μια νέα ζωή, όμως κάποια στιγμή πρότεινε στην πρώην σύζυγό του να επισκεφτεί την «πατρίδα» και ο γιος του, όπως και συνέβη.

«Το όνομα Χίτλερ πεθαίνει με εμάς»: Οι τελευταίοι συγγενείς του «Φίρερ» που αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά

Η πρώτη του γνωριμία με τον «θείο Αδόλφο» έγινε μόλις έκλεισε τα 18 χρόνια του, το 1929. Ο μικρός εντυπωσιάστηκε από την επιρροή που είχε αυτός ο άνδρας στη χώρα, πριν καν γίνει Καγκελάριος, ενώ και ο μετέπειτα «Φίρερ» χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του για να του βρει μια αξιοπρεπή δουλειά. Έτσι, ο Πάτρικ αρχικά εργάστηκε σε τράπεζα και στη συνέχεια στην αυτοκινητοβιομηχανία, με ένα όρο. Να μην αποκαλύψει την οικογενειακή σχέση τους, αφού ο Χίτλερ ντρεπόταν για την καταγωγή του από την Αυστρία και –κυρίως- την φήμη ότι ο παππούς του ήταν Εβραίος. Πού να ήξερε τότε ο Πάτρικ ότι αυτή η μυστικοπάθεια θα επανερχόταν πολλά χρόνια αργότερα, αλλά ακριβώς για τους αντίθετους λόγους.

Μετά το 1933 και την άνοδο του θείου στην εξουσία, ο Πάτρικ πλέον είχε μια πολύ πιο ξεκάθαρη για το ποιόν του συγγενή του. Κι ενώ του δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία για σταδιοδρομία και καριέρα, αρνήθηκε την πρόταση του Αδόλφου να γραφτεί στο Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα των Ναζί και να απαρνηθεί την βρετανική υπηκοότητά του. Και επιπλέον, διαισθανόμενος το τι ερχόταν, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1938 και δημοσίευσε άρθρο στο περιοδικό «People», με τίτλο «Γιατί μισώ τον θείο μου»! Λιγότερο από έναν χρόνο μετά ο… θείος του εισέβαλε στην Πολωνία, σηματοδοτώντας την έναρξη του πολέμου και όλοι αντιλήφθηκαν από πού πήγαζε αυτό το συναίσθημα.

«Το όνομα Χίτλερ πεθαίνει με εμάς»: Οι τελευταίοι συγγενείς του «Φίρερ» που αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά

Όταν αυτό συνέβη ο Πάτρικ βρισκόταν με την μητέρα του στις ΗΠΑ προσκεκλημένοι για μια σειρά από ομιλίες. Ουσιαστικά, σώθηκε χάρη σε εκείνο το κείμενο που έφερε την υπογραφή του και μετά από ειδική έγκριση του ίδιου του προέδρου, Φραγκλίνου Ρούζβελτ, έγινε δεκτός ως υγειονομικός στο αμερικανικό ναυτικό, το 1944. Μάλιστα, κυκλοφορεί και ο αστικός μύθος για τον διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του γραφείου στρατολόγησης, ο οποίος του απηύθυνε την ερώτηση «Πώς λέγεσαι παιδί μου;», «Χίτλερ» απάντησε εκείνος, με τον στρατολόγο να θεωρεί πως του κάνει ένα κακόγουστο αστείο. «Πολύ χαίρομαι που σε γνωρίζω κύριε Χίτλερ, εγώ είναι ο Ες», του είπε αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του… πραγματικού Χίτλερ. Τελικά κατετάγη και ουσιαστικά πολέμησε εναντίον της οικογένειάς του. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι στην άλλη πλευρά βρισκόταν ο αδελφός του, Χάιντζ από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του που πέθανε σε αιχμαλωσία στη Σοβιετική Ένωση.

«Το όνομα Χίτλερ πεθαίνει με εμάς»: Οι τελευταίοι συγγενείς του «Φίρερ» που αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά

Αφού αποστρατεύτηκε το 1947, ο Πάτρικ άλλαξε το επώνυμό του σε Στούαρτ-Χιούστον, παντρεύτηκε την γεννημένη στην Γερμανία, Φίλις, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά και για πολλά χρόνια προσπάθησαν να ζήσουν στην ανωνυμία, μακριά από την δημοσιότητα και χωρίς να μπαίνουν σε πολλές συζητήσεις για το παρελθόν τους. Κανένας από τους γιους τους δεν έκανε οικογένεια, με τον πρωτότοκο Αλεξάντερ να εξηγεί ότι δεν «υποχρεώθηκαν» από τον πατέρα τους ούτε υπήρξε κάποιος όρκος τιμής που να τους εμπόδιζε να κάνουν και οι ίδιοι οικογένεια. Όπως εξήγησε, από πολύ νεαρή ηλικία οι γονείς τους τους εξήγησαν τι συνέβη και τους έδωσαν το περιθώριο να αποφασίσουν μόνοι τους για τους εαυτούς τους. Τελικά έγινε το αναμενόμενο. Οι τέσσερις άνδρες ξεκαθάρισαν ότι το όνομα Χίτλερ ήταν ήδη νεκρό. Ο πατέρας τους ήταν ο τελευταίος Χίτλερ που πάτησε (και μόλυνε) την Γη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail