Το Πεντάγωνο στοχεύει Ρώσους στρατηγούς… Είναι οι ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία;

RΕUΤΕRS/US ΑRΜΥ
Οι Αμερικανοί εμπλέκονται στην παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς για θανατηφόρο στόχευση ρωσικών στρατευμάτων.

strategic-culture.org - Finian Cunningham / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι παρέχει στον ουκρανικό στρατό «δυνατές πληροφορίες» σε επιχειρήσεις μάχης κατά των ρωσικών δυνάμεων. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για δύο πυρηνικές δυνάμεις.

Η παραδοχή έγινε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στο Κογκρέσο από τον Ρόναλντ Μούλτρι, τον υφυπουργό Άμυνας για θέματα Πληροφοριών και Ασφάλειας. Μιλούσε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας με περηφάνια στα μέλη του Κογκρέσου πώς το Πεντάγωνο βοηθούσε τον ουκρανικό στρατό να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις: «Κάνουμε τη διαφορά σε ακριβείς, εφαρμόσιμες και έγκαιρες πληροφορίες».

Αυτό δείχνει πως οι Αμερικανοί εμπλέκονται στην παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς για θανατηφόρο στόχευση ρωσικών στρατευμάτων.

Είναι μια απίστευτα ευαίσθητη παραδοχή. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη μαρτυρία του Μούλτρι, ένα ανώτερο μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων φέρεται να προσπάθησε να υποβαθμίσει οποιαδήποτε τέτοια ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αμερικανικών και ουκρανικών δυνάμεων. "Παρέχουμε κάποιες πληροφορίες" στην Ουκρανία, αλλά "δεν παρέχουμε το είδος της στόχευσης σε πραγματικό χρόνο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Adam Smith που προεδρεύει της επιτροπής. Η υποβάθμιση είναι κατανοητή, επειδή μια τέτοια ανταλλαγή πληροφοριών υπονοεί ότι οι ΗΠΑ είναι άμεσα συμμετέχουσες στη σύγκρουση.

Ένας πιθανός τομέας όπου το Πεντάγωνο «κάνει τη διαφορά» είναι ο αναφερόμενος υψηλός αριθμός ανώτερων Ρώσων διοικητών που έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης. Από τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί έως και έξι ανώτεροι αξιωματικοί.

Το τελευταίο θύμα που αναφέρθηκε ήταν ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Αντρέι Παλί. Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, σύμφωνα με το Reuters, αναγνώρισε τον θάνατο του αρχηγού του ναυτικού την Κυριακή. Προφανώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης για το λιμάνι της Μαριούπολης.

Φυσικά, στη σύγκρουση που μαίνεται για την Ουκρανία και με τον πόλεμο πληροφοριών σε πυρετό όπως ποτέ άλλοτε, το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και τα υπάκουα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι πολύ επιρρεπή στο να μεγαλοποιήσουν τις ρωσικές απώλειες. Οι ισχυρισμοί των Ρώσων στρατηγών που «διαλέγονται αριστερά και δεξιά από ελεύθερους σκοπευτές» αναφέρονται με χαρά.

Μερικοί από τους πρόσφατους κορυφαίους Ρώσους διοικητές που κατονομάζονται στις αναφορές ότι σκοτώθηκαν σε μάχη περιλαμβάνουν τον υποστράτηγο Αντρέι Μορντβίτσεφ, ο οποίος πυροβολήθηκε το Σαββατοκύριακο από ελεύθερο σκοπευτή σε αεροδρόμιο κοντά στο Χερσόν.

Άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί που αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν στη μάχη είναι ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι και ο υποστράτηγος Βιτάλι Γκερασίμοφ. Στις 3 Μαρτίου, ο Ταγματάρχης Σουχοβέτσκι πυροβολήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή που ισχυριζόταν πως ήταν από το τάγμα Azov, την ανοιχτά ναζιστική παραστρατιωτική δύναμη.

Το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχουν επιβεβαιώσει δημόσια όλα τα υψηλόβαθμα θύματα, αλλά έχουν προκύψει αναφορές για κηδείες και ειδοποιήσεις θανάτου στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ακόμα κι αν το καθεστώς του Κιέβου και τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης υπερβάλλουν στους θανάτους ανώτερων αξιωματικών ως μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης για την αποδυνάμωση του ρωσικού ηθικού, η παροιμία του δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά υποδηλώνει ότι υπήρξε ασυνήθιστα υψηλός αριθμός απωλειών.

Αυτή η φαινομενική φονική αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Πενταγώνου ήταν σε θέση να εντοπίσουν Ρώσους διοικητές.

Εάν ισχύει αυτό, τότε η αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας οδηγεί σε ένα εντελώς νέο και επικίνδυνο επίπεδο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διοχέτευε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο. Το ίδιο και οι Βρετανοί και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Μέχρι ένα σημείο, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η παροχή όπλων ήταν για «αμυντικούς» σκοπούς. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε την παροχή περισσότερων αποθεμάτων αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger και αντιαρματικών πυραύλων Javelin στην Ουκρανία. Ωστόσο, μένει να δούμε πώς θα φτάσουν αυτά τα νέα όπλα, δεδομένου πως η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε τέτοια προμήθεια από το ΝΑΤΟ είναι νόμιμος στόχος.

Ο Μπάιντεν ταξιδεύει στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με άλλους ηγέτες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Μέχρι στιγμής, η Ουάσιγκτον έχει απορρίψει τα σκληρά αιτήματα του Κιέβου και ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέκρουσε αυτή την ιδέα λέγοντας ότι θα σήμαινε την πυροδότηση ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τον ίδιο λόγο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έβαλε πρόσφατα τελεία στις πολωνικές προτάσεις για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών MiG της σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία. Αυτό θα σηματοδοτούσε την απροκάλυπτη συμμετοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η ρωσοφοβική ρητορική της κυβέρνησής του –ο Μπάιντεν χαρακτήρισε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου»– έχει πυροδοτήσει μια έντονη εκστρατεία μέσων ενημέρωσης που καταδικάζει τη Ρωσία. Υπάρχει ηθικός πανικός και υστερία για την υποτιθέμενη ρωσική βαρβαρότητα στην Ουκρανία, συγκρίνοντας τη Ρωσία με τη ναζιστική Γερμανία και τον Πούτιν με τον Χίτλερ. Η λογική και το σκεπτικό εξαφανίζονται.

Η Ουάσιγκτον έχει εξαπολύσει ένα τέρας προπαγάνδας που μετά βίας είναι σε θέση να ελέγξει. Οι αμφίβολες αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού εναντίον πολιτικών κέντρων στην Ουκρανία –περιστατικά που φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί σε απόηχο προκλήσεων ψευδούς σημαίας από τα Λευκά Κράνη στη Συρία– βάζουν τον Μπάιντεν υπό έντονη πίεση να εμπλακεί περισσότερο στρατιωτικά στην Ουκρανία ως θέμα ηθικής επιταγής.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παγιδευτεί από τις δικές της αντιφάσεις και τον πόλεμο πληροφοριών που έχει ως αποτέλεσμα μια αδυσώπητη διολίσθηση προς τον πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Η δυτική παραπληροφόρηση έχει ανεβάσει το διακύβευμα τόσο ψηλά που είναι όλο και πιο δύσκολο να αποτραπεί ένας ανοιχτός πόλεμος υπό τους δικούς της όρους και τις καταδίκες της Ρωσίας. Δεν υπάρχει σχεδόν χώρος για διπλωματία. Ίσως αυτό θέλουν κάποιοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται ήδη βαθιά να διεξάγουν εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας. Εάν αποδειχτεί ότι το Πεντάγωνο πράγματι βοηθά τους Ουκρανούς μαχητές – τα ναζιστικά συντάγματα του Αζόφ – να δολοφονήσουν τους κορυφαίους στρατηγούς της Ρωσίας, τότε ένα ζοφερό συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail