Η Ρωσία αυξάνει τις εισαγωγές λαχανικών από την Τουρκία

Μια νέα κίνηση ήρθε από τη Ρωσία, η οποία υπέστη κυρώσεις μετά την επιχείρησή της κατά της Ουκρανίας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Η Ρωσία θα αυξήσει τις εισαγωγές λαχανικών από 9 χώρες, μεταξύ αυτών και από την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση στη χώρα. Η Ρωσία είχε επιβάλει ποσόστωση στις εισαγωγές λαχανικών από την Τουρκία.

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αγορά της Τουρκίας για εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών. 

Η Τουρκία εξήγαγε συνολικά 3 δισεκατομμύρια 82 εκατομμύρια δολάρια φρέσκων λαχανικών και φρούτων πέρυσι, και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από αυτά εξήχθησαν στη Ρωσία . Το 2021, οι εξαγωγές φρέσκων λαχανικών και φρούτων στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 7 τοις εκατό σε αξία και 10 τοις εκατό σε ποσότητα.

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές λαχανικών

Ενώ η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε έναν πόλεμο κατά της Ουκρανίας, υπόκειται σε κυρώσεις από πολλές χώρες, η ρωσική αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (Rosselkhoznadzor) ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές λαχανικών από 9 χώρες θα αυξηθούν. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιπλέον ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες θα εισαχθούν από την Τουρκία:

«Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι εισαγωγές λαχανικών από όλα τα εδάφη των σχετικών χωρών με την άρση των προηγούμενων περιορισμών εισαγωγής».

Ποιες είναι χώρες στον κατάλογο της Ρωσίας

Η λίστα που δημοσιεύει η Rosselkhoznadzor περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αίγυπτο, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν καθώς και την Τουρκία.

haberler.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail