Καταγγελία ότι οι Ουκρανικές Αρχές πιέζουν αλλοδαπούς κρατούμενους να πολεμήσουν ως εθελοντές

Freepen.gr -
Οι ουκρανικές αρχές πιέζουν τους Τυνήσιους κρατούμενους στη χώρα να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού, αποκάλυψε ο Mosaique FM της Τυνησίας στις 6 Μαρτίου και αναδεικνύει το southfront.org.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, οι ουκρανικές αρχές ανάγκασαν τους Τυνήσιους κρατούμενους να υπογράψουν έγγραφα που ισχυρίζονται ότι «επιθυμούν» να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του ρωσικού στρατού ως «εθελοντές». Στους συλληφθέντες, που συνεχίζουν να αρνούνται να πολεμήσουν, υποσχέθηκαν χάρη όταν τελειώσει η μάχη.

Ο σταθμός διέρρευσε μια φωτογραφία ενός τέτοιου εγγράφου που υπογράφηκε στις 25 Φεβρουαρίου, μόλις μια ημέρα μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Ο αριθμός των Τυνήσιων κρατουμένων στις ουκρανικές φυλακές είναι πολύ μικρός. Μόνο πέντε, σύμφωνα με το Mosaique FM. Ωστόσο, ο σταθμός σημείωσε ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανάγκαζαν κρατούμενους από άλλες εθνικότητες, κυρίως Μαροκινούς, να υπογράψουν παρόμοια έγγραφα «εθελοντών».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του Sputnik, πράκτορες από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου επισκέφτηκαν τις κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές στη Συρία για να προσλάβουν μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία ακόμη και πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Μια άλλη αναφορά του ιρακινού καναλιού Telegram, Sabereen News, αποκάλυψε τις προσπάθειες του Κιέβου να στρατολογήσει έμπειρους Ιρακινούς μισθοφόρους.

Αυτές οι απόπειρες έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη ουκρανική αφήγηση, η οποία ισχυρίζεται ότι οι ξένοι προσφέρονται πρόθυμα να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail