Ο Δούρειος Ιππος που θα διαλύσει τον ελληνισμό συθέμελα είναι η Παιδεία και εκεί παίζει μπάλα η Αμερική

Foundry / pixabay
Ο Δούρειος Ίππος που θα διαλύσει τον ελληνισμό συθέμελα είναι η Παιδεία και εκεί παίζει μπάλα η Αμερική. Διαβάζω ότι το Χάρβαρντ και το Κολούμπια ιδρύουν λέει παράρτημα στην Ελλάδα. Το Χάρβαρντ και το Κολούμπια βέβαια δεν έχουν κανένα λόγο να ανοίξουν εδώ παράρτημα, διότι 1. δεν υπάρχει αγορά (έχουν πανάκριβα δίδακτρα ως γνωστόν), 2. όσοι έχουν να τα πληρώσουν στέλνουν τα παιδιά τους κατευθείαν έξω, να κάνουν και τα κονέ στο εξωτερικό.

Ένας μόνο είναι ο λόγος για να έρθουν εδώ. Σπουδές που θα διαβρώσουν την κοινωνία, έρευνες που θα επιβεβαιώνουν τις παλαβομάρες, πτυχία για απίθανα αντικείμενα με πτυχιούχους που θα προωθούνται σε θέσεις κλειδιά. 

Πρώτο αντικείμενο σπουδών: οι σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στα αγγλικά και φυσικά θα απευθύνεται και σε χιλιάδες ξένους φοιτητές. 

Αυτό το ονομάζουν "εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας". Πόσο μεγάλη σκοπεύουν να την κάνουν αυτήν την αγορά στην χώρα μας, ώστε να απορροφήσει τους πτυχιούχους; 

Δηλαδή, εξωστρέφεια δεν είναι να ανοίγεις έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, αλλά να ανοίγεις σπουδές για άκυρα αντικείμενα στην αγγλική γλώσσα στο εσωτερικό. Έχουμε χάσει και το νόημα των λέξεων πια. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail