Αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Τα βιολογικά εργαστήρια, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ουάσιγκτον και βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, δήλωσε η διευθύντρια της Ρωσικής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας (Rospotrebnadzor), Άνα Πόποβα, η οποία είναι υπεύθυνη για την «Υγειονομική Ασπίδα», όπως σημειώνει η σερβική Politika.

Από: echedoros-a.gr

«Ένας από τους βιολογικούς κινδύνους είναι η ανάπτυξη της συνθετικής βιολογίας. Στη χώρα μας, τα εμβόλια αποτελούνται επίσης από διαφορετικά αμινοξέα, προσομοιώνουν τις πρωτεΐνες ενός συγκεκριμένου παθογόνου. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, σήμερα είναι δυνατό να συνθέσουμε ένα παθογόνο. Φυσικά, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι», είπε η Πόποβα.

Εκτίμησε ότι η «Υγειονομική Ασπίδα της Χώρας», η οποία εφαρμόζεται κατόπιν εντολής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την πρόληψη παρόμοιων ασθενειών στο μέλλον, είναι ένα από τα στοιχεία που προστατεύουν τον ρωσικό πληθυσμό από τέτοιες απειλές.

«Δυστυχώς, είμαστε πολύ κοντά σε εκείνα τα εργαστήρια που έχουν το δικαίωμα να συνεργάζονται με τα πιο επικίνδυνα παθογόνα. Και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς εργάζονται εκεί. Επομένως, αυτοί είναι, φυσικά, πρόσθετοι κίνδυνοι που λαμβάνουμε υπόψη στο έργο μας και από τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε τον πληθυσμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι μια κακή ιστορία, αλλά υπάρχει. Και πρέπει να προστατευτούμε από αυτό», τόνισε η διευθύντρια της Rospotrebnadzor.

Σύμφωνα με αυτήν, η «Υγειονομική Ασπίδα» θα πρέπει να μοιραστεί με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), δεδομένου ότι ο χώρος και τα μέτρα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων είναι κοινά.

«Έχουμε εντολή από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούμε με συναδέλφους στις χώρες της ΚΑΚ για να τους βοηθήσουμε να ξαναχτίσουν την πρώην, αλλά χαμένη, ερευνητική βάση για εργασία με παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού επιπέδου».

Υπενθύμισε ότι ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ προειδοποίησε το 2019 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει περισσότερα από 200 βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών χωρών όπως η Γεωργία, η Ουκρανία και άλλες.

Πέρυσι, ο Πατρούτσεφ επεσήμανε ότι τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επιπλέον η Novosti.rs  αναφέρει ότι oι δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε περισσότερα από 200 βιολογικά εργαστήρια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα με κοινή δήλωση της Μόσχας και του Πεκίνου, την οποία διάβασε ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Γκενγκ Σουάνγκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail