Πιστοποιητικό επανανόσησης μόνο για...εκλεκτούς!

Alexandra_Koch / pixabay
Απόσπασμα από την ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από την Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β.Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκ. Μαγιορκίνη:

Β. ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ: Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα κατ’ αρχάς, αν μπορείτε να μας πείτε τι αποφασίστηκε για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης σε όσους νοσούν για δεύτερη φορά, αν δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα να εκδώσουν όσοι έχουν νοσήσει για δεύτερη φορά, πιστοποιητικό. Και η άλλη ερώτηση απευθύνεται στην Υπουργό. Υπάρχουνε τα μονοκλωνικά αντισώματα που χορηγούνται ως θεραπεία πρόληψης για τα άτομα που είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι, και που ο εμβολιασμός ξέρουμε ότι δεν μπορεί να επιτύχει τα ποσοστά που επιτυγχάνει για τους υπόλοιπους. Και μάλιστα φαίνεται να είναι και αποτελεσματικά και έναντι της «Όμικρον». Εξετάζει το Υπουργείο, εξετάζουμε ως χώρα την εισαγωγή τους το επόμενο διάστημα; Δεδομένου ότι αυτά θέλουμε και ένα χρόνο παραγωγής, έχουν δυσκολίες στην παραγωγή τους; Ευχαριστώ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Μ. ΓΚΑΓΚΑ: Όσον αφορά τα φάρμακα, είμαστε σε διαπραγματεύσεις και στις ευρωπαϊκές συμφωνίες για όλες τις θεραπείες, οπότε σιγά-σιγά μπαίνουν. Δεν μπορώ να σας πω πότε θα είναι, πάντως είμαστε σε διαπραγματεύσεις για όλες τις θεραπείες για τη νόσο Covid.

Ευχαριστώ.

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Ως προς το πιστοποιητικό για την επαναμόλυνση, είναι κάτι το οποίο έχει αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση, για δεύτερη μόλυνση.

Κατανοούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα για κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό, είτε με Johnson & Johnson είτε με τις δυο δόσεις, και τη στιγμή που πάει να εκπνεύσει το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, διότι πρέπει να κάνουν το booster τους, είχαν μια νόσηση.

Και εφόσον είχε προϋπάρξει και η προηγούμενη νόσηση είναι η δεύτερη λοίμωξη. Σε αυτή την ειδική ομάδα ασθενών είναι κάτι καθαρά διοικητικό και θα χορηγηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους πιστοποιητικό επαναμόλυνσης.

Β.ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ: Δηλαδή προϋπόθεση για να χορηγηθεί θα είναι να είναι εμβολιασμένοι και απλά να μην πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση.

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Ναι, να είναι εμβολιασμένοι και να μην έχουν κάνει την τρίτη.

Να θυμίσω ότι όποιος έχει κάνει και τη booster δόση δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνεχώς ισχύει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail