Ο Κυριάκος «δίνει» κυρώσεις για να πάρει ανοχή από την ΕΕ

Πως εξηγεί το Μαξίμου την προθυμία Κυριάκου για επιβολή κυρώσεων

Από: newsbreak.gr / Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Η σκληρή ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας όπως και η πρωτοβουλία του να σπεύσει στις κάμερες έπειτα από την προγενέστερη άτυπη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να προαναγγείλει σκληρές κυρώσεις, είχε κάνει πολλούς να απορήσουν.

Μιλώντας με ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., διέβλεψα μία μεγάλη ανησυχία, διότι αυτή η ενέργεια του Κυριάκου έθετε σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Σε μία περίοδο που η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία προαναγγέλλοντας στρατιωτική δράση κατά της χώρας, ο Κυριάκος έκοβε κάθε επαφή με την μοναδική δύναμη που μπορεί να αποτρέψει τον Ερντογάν. Την Ρωσία.

Το συγκεκριμένο στέλεχος μάλιστα μου υπενθύμισε με νόημα ότι «ο τελευταίος που είχε καταφερθεί με τέτοιον τρόπο κατά της Ρωσίας – σοβιετική ένωση τότε – ήταν ο δικτάτορας Ιωαννίδης».

Στο Μαξίμου όμως το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δόθηκε συγκεκριμένη εξηγήσει για αυτή την περίεργη πρωτοβουλία του Κυριάκου.

Άπαξ και ο προϋπολογισμός έχει ήδη εκτροχιαστεί, όλα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πριν ακόμα ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το φάσμα της οικονομικής καταστροφής είναι ορατό. Ο πληθωρισμός είναι ήδη εξαπλάσιος από τον προϋπολογισθέντα, η τιμή του πετρελαίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις τιμές πάνω στις οποίες είχε δομηθεί η πρόβλεψη για το 2022.

Όλα λοιπόν συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τεράστια ελλείμματα και πλήρη εκτροχιασμό του ήδη αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου. Με απλά λόγια, η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και ο Ρέγκλινγκ απαιτεί επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα και περιορισμό του δημοσίου χρέους.

Ο λόγος λοιπόν που ο Κυριάκος έκανε αυτό το άνοιγμα στις αντιρωσικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας σκληρή ρητορική, ήταν για να εξασφαλίσει την ανοχή των ευρωπαίων αλλά και των ΗΠΑ, απέναντι στον προφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η πλήρης σύμπλευση του με τους σκληρούς της Ευρώπης, θα του δώσω το δικαίωμα να ζητήσει ως αντάλλαγμα την ανοχή των θεσμών και την μετάθεση των στόχων στο απώτερο μέλλον.

Μένει να δούμε εάν αυτή η κίνηση υψηλού ρίσκου του πρωθυπουργού θα ευοδώσει παρατείνοντας την πρωθυπουργία του ή θα μας αφήσει απολύτως ξεκρέμαστους απέναντι στην τουρκική απειλή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail