Ποιοι κρύβονται πίσω από την εκτίναξη των τιμών στα τρόφιμα; Ληστεύουν τα νοικοκυριά

- Ποιος πληθωρισμός; Από πού ξεφύτρωσε ξαφνικά; Τη νύφη θα την πληρώσει πάλι ο κοσμάκης…
- Ποιος κυβερνά, τελικά; Η κυβέρνηση κάνει τον… τροχονόμο;
- Έρχονται κι άλλες αυξήσεις -Στα ύψη η τιμή του ρεύματος!

Από: Το Παρόν

Ξαφνικά και ενώ κανένα σύννεφο δεν φαινόταν στον ορίζοντα, οι κερδοσκόποι (κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι, έχουν όλοι ονοματεπώνυμο) πάτησαν το κουμπί και από τη μια στιγμή στην άλλη οι τιμές στα λαϊκά είδη διατροφής πέταξαν στα ύψη μέσα στις γιορτές, με τα λεφτά που είχαν στην άκρη τα νοικοκυριά για να καλύψουν τις ανάγκες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μη φτάνουν.

Η δικαιολογία των κυβερνώντων ήταν ότι για όλα φταίει ο… πληθωρισμός! Για το ποιοι τον προκάλεσαν, ποιοι τον υπέθαλψαν, πέρα βρέχει. Όλοι οι πρωτοκλασάτοι της αγοράς έκαναν τους ανήξερους, όμως πίσω από την πόρτα έτριβαν τα χέρια τους. «Θα γεμίσει το Ταμείο λεφτά…».

Για όλα φταίει το ενεργειακό κόστος! Σε αυτό οφείλονται οι μεγάλες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, το κρέας και τα τυριά, είναι η δικαιολογία που λένε στους καταναλωτές τα στελέχη των επιχειρήσεων. Ευθέως κοροϊδεύουν τον πελάτη, το νοικοκυριό.

Η Αγορανομία παντελώς απούσα!

Στο έλεος των κερδοσκόπων τα νοικοκυριά. Το παιχνίδι είχε από μέρες στηθεί. Για όλα φταίει το μεγάλο άλμα της τιμής του φυσικού αερίου κατά 135%, του ρεύματος κατά 45% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 34,1%!

Όλα ήταν από καιρό στημένα, για να κερδίσουν οι επιχειρηματίες τα λεφτά που χάθηκαν από την πτώση της κατανάλωσης και να μείνουν λεφτά στο Ταμείο.

Η μεγάλη ληστεία του κοσμάκη ξεκίνησε από τα είδη που δεν θα μπορούσε να μην αγοράσει αν ήθελε να στρώσει το χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Οι δέκα πρωταθλητές της ακρίβειας είναι:

Στην πρώτη θέση το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου ανέβηκε κατά 135,7%, και ακολουθούν ο ηλεκτρισμός με 45%, το πετρέλαιο θέρμανσης με 34,1%, τα καύσιμα – λιπαντικά με 21,7%, το αρνί και το κατσίκι με 19,7%, το ελαιόλαδο με 17%, οι πατάτες με 14,2%, τα ζυμαρικά με 7,6%, τα πουλερικά με 6,6% και τα τυριά με 5,5%.

Και ακολουθούν νέες αυξήσεις!
Επειδή δεν… έφταναν οι εορταστικές αυξήσεις, έρχονται και νέες, που θα ενταχθούν στις λιανικές τιμές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι, με βάση την έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, για το 43% των επιχειρήσεων η κίνηση κατά την εορταστική περίοδο 2021 ήταν μέτρια, ενώ 4 στους 10 επιχειρηματίες δήλωσαν από λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι. Άνοδο των πωλήσεων τα Χριστούγεννα κατέγραψε το 36% των επιχειρήσεων.

Οι εκπτώσεις
Εξάλλου, 4 στους 10 επιχειρηματίες πιστεύουν ότι ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων θα είναι μειωμένος και μόνο 1 στους 10 περιμένει άνοδο.

Και σαν να μην μας εφταναν όλα αυτά η κακοκαιρία της εβδομάδας που πέρασε μόνο… “Ελπίδα” δεν έφερε στις τσέπες των νοικοκυριών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail