Εξοπλιστικό πακέτο 2,5 δις δολάρια ενέκριναν οι ΗΠΑ για την Αίγυπτο

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση στρατιωτικών αεροσκαφών C-130 και συστημάτων ραντάρ αεράμυνας και σχετικού εξοπλισμού για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας (DSCA) παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ζήτησε να αγοράσει τρία (3) SPS-48 Land Based Radar (LBR) που κατασκευάζονται από την L3 Harris. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 355 εκατομμύρια δολάρια. Η Αίγυπτος διαθέτει ήδη ραντάρ ξηράς SPS-48 που είχε προμηθευτεί στο παρελθόν.

Η σύμβαση για τα αεροσκάφη C-130 και τον σχετικό εξοπλισμό αναμένεται να κοστίσει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει δώδεκα (12) αεροσκάφη C-130J Super Hercules.

Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Αιγύπτου να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας υποστήριξη αερομεταφοράς στις δυνάμεις της μεταφέροντας προμήθειες, εξοπλισμό και ανθρώπους, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της στον τομέα της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή η ικανότητα αερομεταφοράς θα βοηθήσει στην ασφάλεια των συνόρων, την απαγόρευση γνωστών τρομοκρατικών στοιχείων, την ταχεία αντίδραση σε απειλές εσωτερικής ασφάλειας και την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Αίγυπτος σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη για αποστολές θαλάσσιας περιπολίας και αποστολές έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail