Η Sevmash παραδίδει δύο πανίσχυρα πυρηνικά υποβρύχια στο Ρωσικό Ναυτικό

Freepen.gr - Η τελετή παράδοσης στο ναυπηγείο στη βόρεια Ρωσία πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει στρατιωτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα «μη φιλικά βήματα» του ΝΑΤΟ.

Ήταν στη διευρυμένη συνεδρίαση του Συλλόγου του Υπουργείου Άμυνας, όταν ο  Πούτιν προχώρησε σε ισχυρές προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ:

«Σε περίπτωση συνέχισης της προφανώς επιθετικής γραμμής των δυτικών εταίρων μας, θα λάβουμε επαρκή στρατιωτικο-τεχνικά αντίμετρα και θα αντιδράσουμε σκληρά σε εχθρικά βήματα»

Κατέστησε σαφές πως η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας.

Ο Πούτιν συνέχισε αναφέροντας τα πολλά σύγχρονα όπλα που αναπτύσσονται αυτήν την στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ναυτικού. Η απομαγνητοφώνηση του Πούτιν είναι αναρτημένη στη διαδικτυακή πύλη του Κρεμλίνου.

Σε μια σύνδεση βίντεο από το Κολέγιο του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συμμετείχαν αργότερα την Τρίτη στην τελετή στο Severodvinsk όπου το ναυπηγείο Sevmash παρέδωσε τα δύο νεότερα πυρηνικά υποβρύχια του στο ναυτικό.

Στην έπαρση της σημαίας για τα δύο νέα υποβρύχια παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko και ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Nikolai Yevmenov.

«Τα νέα υποβρύχια έχουν μια τρομερή δύναμη κρούσης», είπε ο Πούτιν στη συγχαρητήρια ομιλία του στο ναυπηγείο και το ναυτικό.

Τα δύο νέα υποβρύχια είναι το «Novosibirsk» και το «Knyaz Ole ».

Ενώ το «Novosibirsk» είναι ένα υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων κατηγορίας Yasen, το «Knyaz Oleg» είναι ένα υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας Borei. Και τα δύο είναι κορυφαία σύγχρονα πυρηνικά πλοία 4ης γενιάς.

Ο Πούτιν, εξήρε τις δυνατότητες κρούσης των νέων υποβρυχίων.

Το Knyaz Oleg είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και το υποβρύχιο καταδρομικό πολλαπλών χρήσεων Novosibirsk - με πυραύλους κρουζ Kalibr και είναι ικανό όχι μόνο να πολεμά αποτελεσματικά ναυτικούς στόχους, αλλά και να εκτελεί χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον χερσαίων στόχων. Στο εγγύς μέλλον, «Knyaz Oleg» και «Novosibirsk» θα ενταχθούν στο στόλο του Ειρηνικού και θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες κρούσης του, είπε ο Πούτιν

* Фото М.Воркункова, И.Огородниковой / SEVMASH



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail