Ο Πούτιν σπίκαρε τηλεφωνικά δυο κουβέντες στον Ερντογάν για τα drones Bayraktar στην Ουκρανία

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε προσοχή στις προκλητικές δραστηριότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς και τη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στη ζώνη σύγκρουσης.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός πως το Κίεβο συνέχισε την καταστροφική γραμμή ενεργειών του με στόχο τη διατάραξη των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό αποδεικνύεται από τις προκλητικές δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar », ανέφερε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πούτιν επεσήμανε πως το Κίεβο πρέπει να παραιτηθεί από οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια κατά του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ερντογάν το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου. Οι πρόεδροι συζήτησαν για τις κρίσεις στον Υπερκαύκασο, την Ουκρανία, τη Λιβύη και τη Συρία. Επιπλέον, ο Πούτιν και ο Ερντογάν έθιξαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας και συζήτησαν περαιτέρω βήματα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση και ανάπτυξή τους.

Στα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε UAV μάχης Bayraktar σε αεροπορική επιδρομή κατά των δυνάμεων της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Δεν αναφέρθηκε τίποτα για θύματα ή ζημιές.

* πληροφορίες pravda.ru
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail