Παρών στην έκτακτη συνεδρίαση τη Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης - Μας προετοιμάζουν για κλείσιμο ναών;

Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ: Τι να σημαίνει η παρουσία του Πρωθυπουργού στην έκτακτη ΔΙΣ;  Μας προετοιμάζουν για κλείσιμο των ναών; Γιατί δεν τις κλείνουν μια και καλή, να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί…!!!
 
Έτσι κι αλλιώς το θέμα της τήρησης των θρησκευτικών μας καθηκόντων εδώ και δύο χρόνια παρεμποδίζεται συστηματικά με την ανοχή δυστυχώς της διοίκησης της  Εκκλησίας και μάλιστα πολλών εκ των ποιμένων της. Και επειδή τα έχουν κάνει μπάχαλο στο θέμα των εμβολιασμών θέλουν πάλι να χρησιμοποιήσουν την Εκκλησία!  
 
Ούτε βήμα πίσω Μακαριώτατε και Άγιοι Αρχιερείς! Η Εκκλησία δεν θα πρέπει να γίνει επ´ουδενί ο αποδιοπομπαίος τράγος της κοινωνίας , για να καλύψει την αποτυχία κάποιων άλλων…!!!
 
Σ.Μ.Τ.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παραβρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Από: exapsalmos.gr

----

Γιατί πρέπει να παραστεί ο Πρωθυπουργός στην έκτακτη ΔΙΣ;

Ζούμε να το δούμε  κι αυτό: «Ο Πρωθυπουργός παρών, σε Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος»!
 
Από: Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 
Και προσπαθούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της… τιμής της παρουσίας του Εξοχωτάτου κ. Πρωθυπουργού στο δεύτερο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας ! Τι σημαίνει και τι συμβαίνει;
Ωστόσο, δεν είναι η ΔΙΣ υποκατάστημα της κυβέρνησης! Τι δουλειά έχει ένας παντελονάς, ακόμη κι αν είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, σε ένα αμιγώς Εκκλησιαστικό Διοικητικό Όργανο; Παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος στο Υπουργικό Συμβούλιο; Μία φορά παρέστη επί Τζέφρι( εννοώ τον Γιώργο Παπανδρέου) και …σωθήκαμε από τότε!
 
Αλλά τώρα ετοιμάζουν  κάτι που δεν φανταζόμαστε; Κι αν ναι, γιατί πρέπει να παρευρεθεί ο κ. Μητσοτάκης για να το ανακοινώσει; Ή μήπως πάει για  να … τραβήξει τα αυτιά των… απειθών Αγίων Συνοδικών για τους αντιδραστικούς  του εμβολιασμού;
 
Στην αρχή της πανδημίας  ενέπαιξαν την Ι. Σύνοδο με ένα tweet, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας την κατήργησε με ένα tweet και έκλεισε τους ναούς ενώ η απόφαση της τότε ΔΙΣ ήταν να μείνουν ανοικτοί! Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκκλησιαστικής μας ζωής έκλεισαν ναοί με πρωθυπουργική απόφαση. Τώρα τι; Αποφάσισαν να δώσουν νέα παράσταση; 
 
Είχαμε πει –αλλά ποιός μας άκουγε τότε – ότι η Εκκλησία δεν έπρεπε να αναμειχθεί ενεργά  στο θέμα της πανδημίας. Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αναγκάστηκε να κάνει υποχωρήσεις και πάλι την κατηγορούν για ο,τιδήποτε.Για όλα φταίει η Εκκλησία. Όποτε θέλουν την…χρησιμοποιούν και όποτε θέλουν την βάζουν στο περιθώριο!
 
Και αυτοί έτσι ξέρουν έτσι ενεργούν.
 
Ο μεγάλος Γερμανός Καραβαγγέλης (που δεν έγινε Πατριάρχης τότε  για να εκλέξουν τον Μελέτιο Μεταξάκη για να τους κάνει όλες τις χάρες και τους  ατιμωτικούς συμβιβασμούς που ήθελαν ) είχε πει ότι «η πολιτική είναι αισχρή και οι πολιτικοί αισχρότεροι». 
 
Οι Εκκλησιαστικοί όμως ταγοί γιατί πρέπει να υποκύπτουν και να ενδίδουν;
 
Ας ελπίσουμε ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα μιμηθούν τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας που αντιστάθηκαν στην κοσμική Εξουσία και ήξεραν να αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.Κάποια στιγμή θα έλθει η δικαίωση!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail