Τουρκία: Πως από τα ΜΜΕ έφυγε "ο τρομοκράτης Χαφτάρ" κι ήρθε "ο αρχηγός Χαφτάρ"

«Η γλώσσα των ΜΜΕ είναι σαν ανεμοδείκτης της πολιτικής εξουσίας  που στρέφεται προς όποια κατεύθυνση φυσά, αλλάζει γρήγορα», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Ο Διαμεσολαβητής των μέσων ενημέρωσης  Φαρούκ Μπιλντιριτζί έγραψε:

«Ένα νέο παράδειγμα του γρήγορου μετασχηματισμού της γλώσσας των μέσων ενημέρωσης μαζί με την επίσημη πολιτική που ακολουθεί το κράτος βιώθηκε στη Λιβύη. Τα μέσα ενημέρωσης είναι σαν ανεμοδείκτης. Ο «τρομοκράτης Χαφτάρ» έφυγε, ο «αρχηγός Χαφτάρ» έφτασε.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο farukbildirici.com , ο Μπιλντιριτζί γράφει : «Όχι πολύ καιρό πριν, η Τουρκία είδε τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ήταν ηγέτης των ανατολικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, ως «τρομοκράτη» και «πραξικοπηματία».

Τους τελευταίους μήνες, αυτή η στάση έχει αρχίσει να αλλάζει και μια διαφορετική γλώσσα έχει χρησιμοποιηθεί κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φεβζί αλ Νουβέϊρί,  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης στην ανατολική Λιβύη, με συνοδεία αντιπροσωπείας ήρθαν στην Άγκυρα και έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο Ερντογάν.

 Αυτή η σιωπηλή αλλαγή πολιτικής σχετικά με τον Χαφτάρ εκφράστηκε ανοιχτά στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου την προηγούμενη μέρα που  χρησιμοποίησε την αλλαγή στάσης.

Ο Μπιλντιριτζί σημειώνει:«Κανείς από τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου δεν εστίασε την προσοχή του σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής και υπενθύμισε ότι ο Χαφτάρ είχε χαρακτηριστεί κάποτε ως «τρομοκράτης».

 Μάλιστα, τα περισσότερα από τα νέα της συνέντευξης Τύπου του Τσαβούσογλου δεν περιλάμβαναν καν τα λόγια που έλεγε για τον Χαφτάρ…

Τα ΜΜΕ δεν εξεπλάγησαν καν που αναφέρθηκε στις ειδήσεις η επίσκεψη (της αντιπροσωπείας) του Χαφτάρ στην Άγκυρα, η οποία μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν ως «τρομοκράτης» και «πραξικοπηματίας»!

Μια τέτοια επίσκεψη χαιρετίστηκε ως συνήθως, και επιπλέον και η αλλαγή στην πολιτική της Λιβύης δεν επισημάνθηκε.

Οι όροι «τρομοκράτης Χαφτάρ» και «πραξικοπηματίας Χαφτάρ» εγκαταλείφθηκαν και ο Χαφτάρ αναφέρθηκε ως «ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στα ανατολικά της Λιβύης» στη Hürriyet.

Αυτό έγραψε και το πρακτορείο Anadolu και άλλα μέσα ενημέρωσης στις  ειδήσεις για τις εκλογές στη Λιβύη. Καθώς συζητείται ότι ο Χαφτάρ θα έρθει ακόμη και στην Άγκυρα, σύντομα θα αναδυθούν και «άνομες δυνάμεις» και θα ονομαστεί ο «Ηγέτης Χαφτάρ» ή «Στρατηγός Χαφτάρ».

Γιατί η γλώσσα των ΜΜΕ είναι σαν ανεμοδείκτης της πολιτικής εξουσίας στρέφεται προς όποια κατεύθυνση κι αν φυσά, αλλάζει ραγδαία. Δεν υπάρχει αντικειμενική και ανεξάρτητη προσέγγιση στις ειδήσεις.  

Εφόσον ο Τσαβούσογλου ανακήρυξε το 2022 ως «έτος ομαλοποίησης», σημαίνει ότι θα δούμε πολλές αλλαγές όπως και με τη Συρία με τον Άσαντ στα μέσα ενημέρωσης. Τελικά, η πυξίδα δείχνει τη δύναμη…»

t24.com.tr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail