«Βραδιά Δυτικής Θράκης» γιόρτασαν οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη

«Βραδιά Δυτικής Θράκης» την οποία διοργάνωσαν φοιτητές από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό «Πανεπιστήμιο Θράκη» της Αδριανούπολης.

Από: echedoros-a.gr

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βαλκανικό Συνεδριακό Κέντρο και σύμφωνα με τον ομιλητή πρύτανη του πανεστημίου Ερχάν Ταμπάκογλου πολλοί φοιτητές από την ελληνική Θράκη σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Αδριανούπολη.

«Περίπου 1150 φοιτητές από τη Δυτική Θράκη σπουδάζουν στην Τούβα», είπε προσθέτοντας ότι «αποφοίτησαν 831. Αυτή είναι μια πραγματικά περήφανη στιγμή για εμάς. Εδώ σπουδάζετε όχι μόνο με φοιτητές από τη Δυτική Θράκη, αλλά με τα αδέλφια σας από τη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, την Αλβανία, τη Ρουμανία και άλλες 84 χώρες. Συναντάτε τους γιους της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ταμπάκογλου σημείωσε ότι οι φοιτητές της Δυτικής Θράκης είναι πάντα στο πλευρό της Δυτικής Θράκης και ότι η ένωση θα συνεχιστεί.

Ο Αντιπρύτανης Καθ. Ο Δρ. Μουράτ Τουρκιούλμαζ ανέφερε, επίσης, ότι περίπου 6 χιλιάδες ξένοι φοιτητές σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θράκη και τόνισε ότι πιστεύουν ότι 10 χιλιάδες ξένοι φοιτητές θα λάβουν εκπαίδευση μέχρι το 2023.

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Μετανάστευσης της Αδριανούπολης Μουσά Ασλιόγλου μίλησε για τη βαθιά ριζωμένη τουρκική παρουσία στα Βαλκάνια.

Τόνισε ότι η τουρκόφωνη κοινωνία της Δυτικής Θράκης δεν εγκατέλειψε τις πολιτιστικές της αξίες παρά τις θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτιστικές πιέσεις που βίωσαν, «τα προβλήματα της τουρκικότητας στη Δυτική Θράκη είναι πρόβλημα για όλους μας», είπε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αδριανούπολης Κεμάλ Σοϊτούρκ, ο Διευθυντής της Επαρχίας Νεολαίας και Αθλητισμού της Αδριανούπολης Σελίμ Ακ, επιστήμονες και φοιτητές από την ελληνική Θράκη.

Φοιτητές της Φοιτητικής Ένωσης Δυτικής Θράκης μίλησαν για τον Δρ Σαντίκ Αχμέτ και τραγούδησαν τον τουρκικό εθνικό ύμνο. Η βραδιά έκλεισε με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους μαθητές του κρατικού ωδείου και ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από φοιτητές της Δυτικής Θράκης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail