Η Μόσχα αποκαλύπτει προετοιμασίες για πιθανή σύγκρουση

Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy
Freepen.gr -
Η Ρωσία δεν επιθυμεί ένοπλη σύγκρουση με την Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για να αμυνθεί, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Μόσχας, καθώς το Κίεβο ισχυρίζεται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να διατάξει επίθεση κατά της γείτονός της, αναφέρει η Layla Guest σε άρθρο της στο RT με τίτλο "Moscow reveals preparations for possible conflict".

Μιλώντας την Τετάρτη σε αποκλειστική συνέντευξη στο RT, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία «δε θα ήθελε να επιλέξει τον δρόμο της αντιπαράθεσης», αναφερόμενος στις εντάσεις με το Κίεβο.

Προειδοποίησε τους «θερμοκέφαλους» στην Ουκρανία για στρατιωτική αντιπαράθεση και τόνισε πως η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλήσεις. Ωστόσο, ο διπλωμάτης είπε ότι «η επιλογή εξαρτάται από τους εταίρους μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το γεγονός ότι οι αρχές των ΗΠΑ ήταν αρκετά ταχείς όσον αφορά τη διοργάνωση μελλοντικών επαφών, πιστεύω ότι είναι ένα θετικό σημάδι, ανεξάρτητα από την ουσιαστική δουλειά που πρέπει να ακολουθήσει».

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η Ρωσία «έχει όλες τις δυνατότητες για να εξασφαλίσει πλήρη στρατιωτική και τεχνική απάντηση σε κάθε είδους προκλήσεις που μπορεί να εκτυλιχθούν γύρω μας».

Οι δηλώσεις του κορυφαίου διπλωμάτη έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, με αρκετούς δυτικούς αξιωματούχους και ειδησεογραφικά πρακτορεία να υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύονται κοντά στη γραμμή οριοθέτησης ως πιθανός πρόδρομος για την έναρξη μιας πλήρους κλίμακας εισβολής στη γείτονά της.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είναι αβάσιμοι και απλώς απεικονίζουν μια «υστερία» που προβλήθηκε στον Τύπο.

Αντίθετα, η Μόσχα κατηγόρησε τη Δύση ότι ενθαρρύνει τους αξιωματούχους του Κιέβου να εμπλακούν σε αντιρωσικές προκλήσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι αρχές του «γίνονται όλο και πιο αυθάδειες… με την επιθετικότητά τους απέναντι στις συμφωνίες του Μινσκ, απέναντι στη Ρωσία και στις προσπάθειές της να προκαλέσει τη Δύση να υποστηρίξει τις μαχητικές της φιλοδοξίες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail