Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ εγκαταλείπει το Μητσοτάκη!

Σε ανοιχτή γραμμή με Βελόπουλο –Τζήμερο ο Μπογδάνος!

Βαθαίνει η απογοήτευση στις τάξεις των γαλάζιων ψηφοφόρων ως προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και προϊόντος του χρόνου εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις.

Από: Το Παρόν

Ένας στους τέσσερις που στις εκλογές του 2019 ψήφισε Νέα Δημοκρατία –όπως σταθερά καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις πριν το καλοκαίρι– δηλώνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις επιδόσεις της κυβέρνησης αλλά και την πολιτική που εφαρμόζει σε μια σειρά ζητήματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν αποστασιοποιηθεί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στη… βάση τους, αντίθετα βρίσκονται σε αναζήτηση νέας κομματικής στέγης. Σύμφωνα με τις έρευνες, η τάση τείνει να –αν δεν έχει ήδη παγιωθεί, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα και πυροδοτεί μια έντονη κινητικότητα στον χώρο της Δεξιάς.

Και αυτό διότι ένα ποσοστό της τάξης του 4% – 6% που έχει εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αποτελέσει τη μαγιά για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης τηρήσει τη δέσμευσή του για εξάντληση της τετραετίας, οι 18 μήνες που απομένουν ως τις εκλογές επαρκούν για την ίδρυση και οργάνωση ενός νέου κόμματος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν από τη μία η Ελληνική Λύση και από την άλλη το κόμμα των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου, που περιμένουν να υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Γ. Τράγκα οι πολίτες που είχαν σπεύσει να στηρίξουν το κόμμα του («Ελεύθεροι Άνθρωποι»), το οποίο οι δημοσκοπήσεις μετρούσαν στο 1%, θα στραφούν σε κάποια από τα υφιστάμενα κόμματα στον χώρο της Δεξιάς.

Στην κινητικότητα που καταγράφεται στον χώρο της Δεξιάς / Κεντροδεξιάς πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τα στελέχη, λιγότερο ή περισσότερο προβεβλημένα, που με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν τεθεί εκτός των πλάνων του, και θα ακολουθήσουν κι άλλοι μέχρι τις εκλογές. Φήμες που δεν διαψεύδονται μέχρι τώρα αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον Κυρ. Βελόπουλο όσο και με τον Φ. Κρανιδιώτη. Με την προοπτική να ενταχθεί σε ένα από τα δύο κόμματα. Ανάλογες διαθέσεις, όπως λέγεται, έχει εκδηλώσει και ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει στη μαύρη λίστα και θα μείνει έξω από τις λίστες στις επόμενες ευρωεκλογές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail