Αποχαιρετισμός στα κοιτάσματα του Πατραϊκού-ΕΛΠΕ, Energean ενημέρωσαν την ΕΔΕΥ ότι αποχωρούν

Με μια σύντομη παράγραφο, που περιελήφθηκε στα αποτελέσματα χρήσης των ΕΛΠΕ για το γ’ τρίμηνο του έτους και ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια του Γ’ Τριμήνου, οι χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα-Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος», για τις οποίες ο Όμιλος κατείχε άδεια έρευνας υδρογονανθράκων, επεστράφησαν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τον Οκτώβριο κοινοποιήθηκε στην ΕΔΕΥ η πρόθεση για επιστροφή της παραχώρησης στον Δ. Πατραϊκό», η διοίκηση του Ομίλου σφράγισε την τύχη των ερευνών σε αυτές τις περιοχές. Την απόφαση των ΕΛΠΕ επιβεβαίωσε χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης αναλυτών και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης.  

Θυμίζουμε ότι τα ΕΛΠΕ, από κοινού με την Energean που συμμετείχε στο επενδυτικό σχήμα είχαν υποβάλει τον Ιανουάριο του 2020, αίτημα προς την ΕΔΕΥ να τους παραχωρήσει παράταση διάρκειας 18 μηνών προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες της β’ φάσης του βασικού σταδίου ερευνών, καθώς επικαλέστηκαν την έλλειψη λιμενικών υποδομών, που θα μπορούσαν να υποδεχθούν το γεωτρύπανο αλλά και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Καθώς φαίνεται όμως τα τεχνικά προβλήματα αλλά, προφανώς, και οι επιλογές σε επίπεδο διοίκησης των δύο εταιρειών καθόρισαν οριστικά την τύχη των ερευνών και σε αυτό το σημαντικό τμήμα του ελληνικού υποθαλάσσιου χώρου. Η περιοχή του Πατραϊκού παραχωρήθηκε στα ΕΛΠΕ που το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2014. Στην κοινοπραξία συμμετείχε επίσης η ιταλική Edison, που έδωσε τη θέση της στην Energean.

Από: energia.gr - του Αδάμ Αδαμόπουλου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail