Εννιαμελής συμμορία άνοιγε σπίτια με rotation στη σύνθεσή της - Πάνω από 176.000 ευρώ το όφελος!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας που είχε γίνει την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής καθώς και είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ δύο (2) από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, είχαν συγκροτήσει ομάδα και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

  • -15- κλοπές σε οικίες και καταστήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματοκιβώτιο,
  • -4- κλοπές τροχοφόρων, εκ των οποίων δύο οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν,
  • -3 απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -176.000- ευρώ , σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail