Έβγαλαν την Pinar να μας...επιτεθεί οι Τούρκοι - Άνοιξε την αποχέτευση του παραλογισμού για Ελλάδα και Κύπρο

Freepen.gr - «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, Pinar Kara.

«Παρά όλες τις εκκλήσεις μας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της που υποβαθμίζουν το καθεστώς των Νήσων Ανατολικού Αιγαίου σε Μη Στρατιωτική Κατάσταση, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες. Από τις αρχές του 2021, έχουν διαπραχθεί 1.989 παραβιάσεις κατά των Νήσων με Μη Στρατιωτική Κατάσταση με στρατιωτικά θαλάσσια και αεροπορικά οχήματα» συνέχισε η τουρκάλα στρατιωτικός.

Σχετικά με τη NAVTEX για το επιστημονικό ερευνητικό σκάφος Nautical Geo υποστήριξε πως είναι ένα θέμα που έπρεπε να συντονιστεί εκ των προτέρων με την Τουρκία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διότι...καλύπτει την τουρκική υφαλοκρηπίδα, τόνισε η Pinar Kara! 

Αναφορά έκανε επίσης τόσο στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ όσο και τις πρόσφατες εξοπλιστικές ανακοινώσεις της Ελλάδας. Προφανώς η μόνη που πρέπει να εξοπλίζεται διαρκώς είναι η Τουρκία σύμφωνα με τη λογική της εκπρόσωπου, η οποία έκανε λόγο για «παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας». 

Αναφορά έκανε επίσης και στην Κύπρο υποστηρίζοντας πως «πρέπει να φανεί καθαρά ότι μια λύση δεν είναι δυνατή με τις μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα και ότι όλα τα μέρη δεν έχουν δει κανένα αποτέλεσμα και πως οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν δύο ισότιμα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο. Στην Κύπρο, δύο κράτη που θα βασίζονται στην κυριαρχική ισότητα, το να ζουν το ένα δίπλα στο άλλο και να συνεργάζονται είναι η μόνη λύση».

«Η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα» ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail