Ο Μητσοτάκης άνοιξε το παράθυρο για τις Gowind - Μην το ξεχάσει όμως για πολύ ανοικτό

«Όπως πραγματικότητα είναι επίσης ότι αυτή η νέα εταιρική σχέση μας με την Γαλλία πλαισιώνεται και με την προσθήκη στο στόλο μας τριών υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. Είναι πλοία τα οποία, όπως καλά γνωρίζετε, αποτελούσαν διακαή πόθο του Ναυτικού μας. Και με ανοιχτή την προοπτική απόκτησης ενός ακόμα αριθμού κορβετών η Ελλάδα θα διαθέτει σκάφη επιφανείας αντάξια των δυνατοτήτων των καπετάνιων της για τα επόμενα 40 χρόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Καλό όμως θα είναι να μην ξεχάσουμε το παράθυρο για τις Gowind για πολύ ανοικτό. Επίσης αυτό το ότι θα πάμε με τα πλοία αυτά για τα επόμενα 40 χρόνια προκαλεί μια ανησυχία διότι οι ναυτικές δυνάμεις δεν ανανεώνονται κάθε τέσσερις δεκαετίες.

Επίσης ο πρωθυπουργός πρέπει να μας ξεκαθαρίσει γιατί αποκτούμε πλοία αυτών των δυνατοτήτων όταν ο ίδιος δύο φορές πρόσφατα μιλά για αμοιβαίες υποχωρήσεις δίχως καμία αντίστοιχη εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό και μάλιστα στα πλαίσια των συμφωνιών με Ιταλία-Αίγυπτο όπου δώσαμε πάρα πολλά αλλά δεν πήραμε τίποτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail