Έντι Ράμα: «Η ένωση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου είναι δυνατή εάν μείνουμε εκτός ΕΕ»

Freepen.gr - Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι η Αλβανία είναι πιο πιθανό να ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο εάν μείνει εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά αν ενταχθεί.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Mercury, ο Ράμα είπε ότι πιθανές συγκρούσεις στα Δυτικά Βαλκάνια θα αποφευχθούν εάν οι χώρες της περιοχής γίνουν μέλη της ΕΕ. Ανέφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία.

«Οι πρόσφατες εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εντάσεις του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, πρώην αντίπαλοι θέλουν τώρα να ενταχθούν μαζί στην Ε.Ε. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις συμβαίνουν όταν τα κράτη είναι απομονωμένα και όχι ενωμένα. Σκεφτείτε τις θετικές εξελίξεις που επέφεραν οι γαλλογερμανικές σχέσεις ή η περίπτωση της Ιρλανδίας. «Ο κίνδυνος να φέρει η ΕΕ σύγκρουση στα σπίτια της είναι σχεδόν μηδενικός».

* πληροφορίες vecer.mk

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail