Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε θερμό επεισόδιο στον αέρα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμπλοκής ελληνικών μαχητικών με τουρκικά τα οποία είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ έλαβε χώρα μία εμπλοκή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα με σοβαρές συνέπειες. Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης όταν τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον Εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου. Αμέσως ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη Σαμοθράκη για να γνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Τα μαχητικά κινούμενα δυτικά της Ικαρίας όταν το ζεύγος των ελληνικών f-16 πλησίασε το σχηματισμό, ο Τούρκος πιλότος προχώρησε σε επικίνδυνα λυγμό και διασταυρώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με το ελληνικό f-16 απέχοντας λίγες δεκάδες μέτρα από τη μύτη του ελληνικού μαχητικού.

Οι Έλληνες πιλότοι με μηδενική ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις δεν έχασαν λεπτό την ψυχραιμία τους. Όταν οι Τούρκοι κοιμήθηκαν ανατολικά βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τα ελληνικά μαχητικά, η καταδίωξη συνεχίστηκε ως το σημείο που οι τρομαγμένοι Τούρκοι έριξαν φωτοβολίδες αυτοπροστασίας για να ξεφύγουν.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail