Αδιάβαστοι κι επιπόλαιοι ιδανικοί αυτόχειρες: Τα πλοία θα απειληθούν ενόπλως στην Υφαλοκρηπίδα και είναι επικράτεια!

Ένας επιπόλαιος καθηγητής πέταξε την επιπολαιότητά του με ένα «τουϊτ», αμέσως μόλις υπογράφηκε η συμφωνία με τους Γάλλους, για να προλάβει πρώτος να βγει στην δημοσιότητα και να μας δείξει πόσο σπουδαίος είναι και πολλοί αδιάβαστοι, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος και εξ ίσου επιπόλαιοι κομματικοί το έκαναν αντιπολιτευτική σημαία, αναγκάζοντας-πιέζοντας τους Γάλλους να ξεκαθαρίσουν περιοριστικά, και να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι τώρα εις βάρος μας.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α. - προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει δημόσια το σφάλμα Βενιζέλου να τοποθετηθεί τόσο επιπόλαια δημόσια (το επισήμανα σε συνεντεύξεις, σε δελτία ειδήσεων και με άρθρα, αλλά και δια ζώσης σε στελέχη της αντιπολίτευσης) και ότι υπήρχε ο φόβος ακόμη και αν οι Γάλλοι ήθελαν να δουν ευνοϊκά για μας το θέμα κατά περίπτωση (δηλαδή να αποφασίσουν να μας βοηθήσουν και στις περιπτώσεις παραβιάσεων στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, πέραν του χώρου πλήρους κυριαρχίας, αφού θα μετέχουν και δικά τους σκάφη ενδεχομένως στην έρευνα), με την επιφανειακή συζήτηση και τις απαιτήσεις που εκφράσθηκαν δημόσια, να τους αναγκάσουμε να μας απαντήσουν αρνητικά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, γεγονός που θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Τούρκους.

Και πράγματι έτσι έγινε και τελικά βοηθήσαμε τους Τούρκους όχι μόνο να ξεκαθαρίσουν και να χαράξουν την στρατηγική τους, χωρίς φόβο ότι θα αντιμετώπιζαν ένα αραγές μέτωπο εάν παραβίαζαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και να αποθρασυνθούν περισσότερο, αφού η αντιπολίτευση δήλωσε δια στόματος του αρχηγού της ότι θα καταργήσει αυτήν την συμφωνία, γιατί άκουσον – άκουσον προκαλεί του Τούρκους.

Ιδέα δεν έχουν ο κ. Βενιζέλος αλλά και οι του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της πως λειτουργεί η αποτροπή, και ακόμη χειρότερα έδειξαν τεράστια επιπολαιότητα όχι μόνο για τα παραπάνω αλλά και γιατί αγνοούν κάτι πολύ σοβαρό που επηρεάζει καθοριστικά την συμφωνία, ότι ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ (αλήθεια οι στρατιωτικοί τους σύμβουλοι δεν το γνώριζαν;).

Και ότι εάν οι Τούρκοι έκαναν ένοπλη επίθεση δε θα την έκαναν στην υφαλοκρηπίδα είτε στην ΑΟΖ (τι δηλαδή πως θα έκανα ένοπλη επίθεση εκεί: Θα έριχναν βόμβες και θα πυροβολούσαν στη θάλασσα;).

Στα πλοία μας θα κάνουν επίθεση και θα τα απειλήσουν επιπόλαιο άσχετοι, που ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ και συνεπώς οι Γάλλοι θα έπρεπε να μας συνδράμουν με βάση τις προβλέψεις της συμφωνίας (έστω και μετά από διαβούλευση όπως προβλέπει).

Τώρα με τα αυτοκτονικά ξεκαθαρίσματα που επιδιώχθηκαν, όχι μόνο μειώσαμε την αποτρεπτική μας ικανότητα (που εν πολλοίς οφείλεται στο αίσθημα του φόβου που προκαλείται στον αντίπαλο που τον κάνει να περιορίζεται και να μη δρά με συγκεκριμένο τρόπο) δημιουργήθηκε δημόσια και πεδίο δυνητικής  αμφισβήτησης εάν θα μας συνδράμουν εάν εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση στα πλοία μας που δρουν στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και αποτελούν επικράτειά μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail