Η Τουρκία απειλεί ανοικτά την Ελλάδα… αλλά θα μας σταθεί, ενώ η Γαλλία όχι!

“Η γαλάζια πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, ενώ υποστήριξε πως στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας δεν θα τρέξουν πρώτα οι χώρες με τις οποίες συμμάχησε, αλλά η Τουρκία. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “η Ελλάδα και ο ε/κ τομέας πρέπει να εγκαταλείψουν τη μαξιμαλιστική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο”.

Από: defence-point.gr

Συνεχίζοντας είπε ότι πρόκειται για “μια πολιτική που βλέπει το Αιγαίο ως τη λίμνη του δεν οδηγεί πουθενά. Απέναντι στην τελευταία παραβίαση ε/κ πλοίου, το ναυτικό μάς απάντησε άμεσα και το απομάκρυνε. Η γαλάζια πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας. Εάν κάποιος πει ότι η έννοια της γαλάζιας πατρίδας περιλαμβάνει επιθετικότητα και το πει αυτό ως μέλος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, θα πούμε ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι. Θα παλέψουμε για τη γαλάζια πατρίδα και θα πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου είπε πως “αυτό που πρέπει να συζητηθεί εδώ είναι ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει και συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά τα οποία που πρέπει να είναι αφοπλισμένα”. “Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι οι χώρες που αναφέρατε δεν θα είναι μαζί σας στις δύσκολες στιγμές σας, αλλά η Τουρκία, ως γείτονας, ήταν πάντα μαζί σας στις δύσκολες στιγμές σας, αν πέσετε σε μπελάδες, είναι η Τουρκία που θα τρέξει πρώτα”, υποστήριξε. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη ότι “υπάρχουν πολλά ζητήματα, που μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι εδώ”.

Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει τη διπλωματική ικανότητα, όσο και το Υπουργείο Άμυνας τη δυνατότητα, συνέχισε. “Εάν δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση στο πεδίο ενώ αρχίζετε να εργάζεστε στο τραπέζι, εάν δείχνετε μια εξαιρετικά επιθετική στάση, τότε θα βλέπετε πάντα τις δυνάμεις μας να είναι εκεί στο πεδίο. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να ενεργεί με κοινή λογική και να σέβεται την προσέγγισή μας για την επίλυση προβλημάτων μέσω διπλωματίας”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail