Απασφαλισμένο το …περίστροφο της Τουρκίας: Αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, την τελική φάση της ασκήσεως «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ’21» που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής «Ψηλός Στάλου» του Έβρου, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ». Στην άσκηση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής ’Αμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR
Η Ελλάδα και η Τουρκία προχωρούν στην ενίσχυση των ενόπλων τους δυνάμεων με ταχείς ρυθμούς. Την κούρσα των εξοπλισμών ξεκίνησε πρώτη η Άγκυρα που κόντρα σε κάθε λογική, άλλαξε τα έως τώρα δεδομένα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της προς Ανατολάς, υπογράφοντας ανάλογες συμφωνίες με την Ρωσία.

Από: hellasjournal.com - Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Βλέπετε ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν, ξέχασε πολύ γρήγορα τις απειλές για αντίποινα, όταν με εντολή Ερντογάν τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24  πάνω από τα σύνορα με την Συρία!

Και αντί αντιποίνων προχώρησε στην σύναψη των πιο μεγάλων οικονομικών συμφωνιών της χώρας του, για πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού και για επενδύσεις δισεκατομμυρίων με την Τουρκία.

Η  Ελλάδα με τη σειρά της, εδώ και μερικά χρόνια, ρίχνει το βάρος στις τριμερής οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με χώρες της ευρύτερης περιοχής μας (Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, κ.ά) και στην υπογραφή συμφωνιών για ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμού, κυρίως από την Γαλλία, ειδικά μετά τη στρατηγική συμφωνία Η.Π.Α., Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας που άφησε εκτός νημφώνος το Παρίσι!

  • Είναι κι αυτός ένας πολύ σοβαρός λόγος που η Γαλλία θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή μας. Μη διαφεύγει της προσοχής μας ακόμα, ότι η δική της Total δραστηριοποιείται ενεργά στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ., επομένως έχει κάθε συμφέρον να θέλει ήρεμα τα νερά στη Μεσόγειο…

Η Αξιοποίηση των φίλων -όσοι μας απόμειναν- σίγουρα είναι η μοναδική επιλογή μας. Παραμένοντας φυσικά προσγειωμένοι και ποτέ και τίποτε να μη τους θεωρούμε δεδομένους. Γιατί αν, ου μη γένοιτο, ανάψει το φυτίλι, κανένας ξένος υπήκοος δε θα πολεμήσει για χάρη μας! Και φυσικά, ό,τι γίνεται από τους ξένους, γίνεται πάντα με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.

Αυτή την ώρα μπορούμε να στηρίξουμε πολλά στην γαλλική υποστήριξη που φαίνεται να είναι ειλικρινής. Η  Γαλλία δείχνει να ανησυχεί τα μέγιστα από την στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, η ηγεσία της οποίας, κατά τα φαινόμενα, ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας!

Και προς Θεού, μακριά από εμάς οι ιαχές του πολέμου! Ο πόλεμος είναι φοβερό πράγμα, δεν είναι παίξε γέλασε! Ο πόλεμος φέρνει πολλές συμφορές ακόμα κι όταν είναι νικηφόρος! Τον πόλεμο, όμως, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το παγκόσμιο σύστημα, δεν τον αποφεύγεις με τα χέρια ψηλά, αλλά με τις γροθιές πάντα σφιγμένες.

Σίγουρα είναι καλύτερα να κτίζουμε νοσοκομείο και σχολεία και ευαγή ιδρύματα και να δίνουμε το βάρος μας ως πολιτεία στην ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας. Έλα όμως, που αυτός ο κόσμος που ζούμε, δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ  αγγελικά πλασμένος! Έλα που οι γείτονες μας δεν καταβαίνουν από λόγια!

  • Με την Τουρκία που έχει το περίστροφο απασφαλισμένο στο τραπέζι και μας απειλεί, δεν μπορείς να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα!

Άσχετο με το σήμερα, απολύτως όμως σχετικό με την Ιστορία: Πριν ένα αιώνα οι Εβραίοι (σημερινοί μας σύμμαχοι) είχαν θέση ως στόχο τους να κατακτήσουν την Κύπρο (αγόραζαν για το λόγο αυτό τεράστιες περιουσίες στον νησί), απέτυχαν, όμως, μόνο και μόνο, επειδή η βρετανική αποικιοκρατία τους χάλασε τα σχέδια! Και η Γαλλία με τους φραγκέσκους της, έσφαζε αδιακρίτως τους Έλληνες στην Πελοπόννησο ακόμη και μετά τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους!

Εγγλέζοι και Γάλλοι μας ήθελαν εσαεί υποτελείς στην υψηλή πύλη! Και δεν ήθελαν με τίποτε τον Καποδίστρια! Γι΄ αυτό τον δολοφόνησαν! Να μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά, με όσα γράφω παραπάνω. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, που λέει και μια σοφή παροιμία!

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστής
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail