Ο Κουρτς παραιτήθηκε ως ύποπτος ότι χρηματοδότησε ΜΜΕ για ευνοϊκή μεταχείριση

Freepen.gr - Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε το Σάββατο για να σώσει την κυβέρνηση συνασπισμού από το χείλος της κατάρρευσης, αφού το μικρότερο κόμμα ζήτησε το κεφάλι του, επειδή τέθηκε υπό έρευνα ως ύποπτος για διαφθορά καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.

Η κίνηση του Κουρτς, ο οποίος αρνείται τα αδικήματα, ικανοποίησε τον συνεργάτη του στον συνασπισμό, τους Πράσινους, και ήρθε μόλις τρεις ημέρες πριν από μια ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου, στην οποία ετοιμάζονταν να υποστηρίξουν μια πρόταση δυσπιστίας που θα τον είχε αναγκάσει να φύγει.

Ταυτόχρονα, η παραίτησή του είναι περισσότερο θέμα μορφής παρά ουσίας από πολιτική άποψη. Σκοπεύει να παραμείνει ηγέτης του κόμματός του και να γίνει ο κορυφαίος βουλευτής του στο κοινοβούλιο.

"Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ανοίξω δρόμο για να τερματίσω το αδιέξοδο, να αποτρέψω το χάος και να διασφαλίσω τη σταθερότητα", δήλωσε ο Κουρτς σε δήλωση στα ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι σε σοβαρές χώρες η χρηματοδότηση ΜΜΕ από τις κυβερνήσεις για ευνοϊκή μεταχείριση προκαλούν σκάνδαλο και οδηγούν σε παραιτήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail